Çözüm süreci

Çözüm süreci -ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal: -"Çözüm sürecinin süratle ve emin adımlarla yürümesi ülkemiz adına bizi umutlandırıyor"


GAZİANTEP (A.A) - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal, "Çözüm sürecinin süratle ve emin adımlarla yürümesi ülkemiz adına bizi umutlandırıyor" dedi.
     Ünal, dernekte düzenlediği basın toplantısında, ASKON Gaziantep Şubesinin kuruluş çalışmalarını tamamlayarak hizmet vermeye başladığını söyledi.
     30 yıldır süren terör sorunu nedeniyle ülke ekonomisinin ciddi kayıplar verdiğini belirten Ünal, ekonomik kaybın ise 400 milyar dolar olarak ifade edildiğini aktardı. Ünal, sorun nedeniyle bölgede üretim yapılamadığını ve yer altı zenginliklerinin de işletilemediğini vurguladı.
     Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının çok önemli olduğunu kaydeden Ünal, şöyle konuştu:
     "Çözüm sürecinin süratle ve emin adımlarla yürümesi ülkemiz adına bizi umutlandırıyor. Bölgenin yer altı kaynaklarının çok ciddi manada ön plana çıkacağını düşünüyorum. Köye dönüşlerle meraların hayvancılığa açılmasının bölge ve ülke ekonomisine katkı sunacağına inanıyoruz."
     Türkiyenin istikrarlı bir şekilde gidebilmesinin çözüm sürecinin başarıya ulaşmasına bağlı olduğunu dile getiren Ünal, şöyle devam etti:
     "Çözüm sürecinin beraberinde anayasa sürecinin de bitmesi gerekiyor. Mevcut anayasa yapısıyla ülkemizin hayal ettiği büyük ülke olabilme ihtimali yoktur. Dolayısıyla yapısal değişikliklerimizi tamamlamamız lazım. İç barışı ve kardeşliğimizi pekiştirip bunu oturtmamız lazım."
     İstikrarın önemine dikkati çeken Ünal, Türkiyede dünyanın gıptayla izlediği istikrarlı bir hükümet olduğunu savunarak, çözüm süreci başta olmak üzere hükümete çalışmalarında destek vereceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER