Çözüm süreci

Çözüm süreci -İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Aydemir: -"Çekilmenin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alınması son derece önemlidir" (Fotoğraflı- Görüntülü)


ŞIRNAK (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Aydemir, PKKnın çekilmesinin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alınmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
     İHDden 25 kişilik izleme komisyonu, Cudi ve Gabar dağlarının birleştiği Kasrik Boğazında basın açıklaması yaptı. İzleme Komisyonu adına açıklamayı okuyan Şevket Aydemir, 30 yıldır Cudi ve Gabar dağlarına bombaların yağdığını söyledi.
     Tarihi günlere tanıklık ettiklerini belirten Aydemir, süreci yerinde izleyen değil, her koşulda yaşam hakkının korunmasından sorumlu olduklarının bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı.
     Aydemir şöyle konuştu:
     "Çekilmenin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alınması son derece önemlidir. Geri çekilme sırasında yaşanacak en ufak bir tedbirsizlik barışa ciddi zarar verecektir. PKK militanlarının veya askeri görevlilerin yaşam hakkının korunmasında yaşanacak en ufak bir tedbirsizlik milyonlarca kişinin ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyduğu barış özlemine, çözüm umuduna ciddi zarar verecektir. Bu temelde, çekilmenin tamamen sonlandığı ana kadar bölgede görev yapan tüm askeri ve idari yetkililer sorumlu davranmalı. Olası her türlü provokasyonlardan uzak durmalıdır. Geçici köy korucularının ve askeri personelin hareketliliği biz insan hakları savunucuları tarafından izlenecektir."
     Aydemir, görevlendirilen arkadaşlarının tüm bölgede çekilme sürecinde barış nöbetini yerinde tutacağını söyledi.
    
     Muhabir: Abidin Yel-Cafer Balık / Aziz Aslan
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER