Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Genel Başkanı Demirtaş: "CHP, bu sorunu yaratan, MHP de kaşıyan zihniyettir" -"Türkiyede özgürlük ve demokrasi ortamından rahatsız olanların saltanatı son buldu" -"Biz artık ikinci sınıf yurttaşlığı kabul edece


SİİRT (A.A) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili, "CHP, bu sorunu yaratan, MHP de kaşıyan zihniyettir" dedi.
     Demirtaş, Kurtalan ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiyede bütün sorunların konuşularak çözüleceği bir ortam oluşturulduğunu belirterek, tüm bu gelişmelerin çözüm imkanı sunduğunu söyledi.
     "Türkiyede demokratik siyasete inanan, demokrasi ve özgürlüğün gelişmesi gerektiğine inanan herkese büyük bir fırsat doğdu" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:
     "Daha özgür bir toplum, daha özgür bir ülke, daha demokratik bir devlet yaratmak, şimdi her zamankinden daha fazla mümkündür. Türkiyede özgürlük ve demokrasi ortamından rahatsız olanların saltanatı son buldu. Kimdir bu zihniyetin temsilcileri, açık açık söyleyeyim; AKPnin içinde bir grup aynen bu kafaya sahip. CHP, bu sorunu yaratan, MHP de kaşıyan zihniyettir. Bunların hepsi bu çözüm sürecinden rahatsız. Biri Türk ırkçılığı, biri ulusalcılık, öbürü de Türk İslamcılığı yapıyor, İslamı Türkçülüğe alet ediyor. Kürt sorununun çözüm önerisi olarak bu sorunu yaratan şeyi ortaya koyuyorlar."
    
     -"Cezaevlerinin boşalması gerekir"
    
     Çözüm sürecinde herkesin beklenti ve taleplerini dile getirmesini isteyen Demirtaş, siyasi düşüncelerin kendini özgürce örgütleyeceği ve siyasi alanda savunabileceği bir ortamın oluşturulması gerektiğini kaydetti.
     "Biz artık ikinci sınıf yurttaşlığı kabul edecek bir halk değiliz" ifadesini kullanan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Anadilde eğitim de istiyoruz, kendimizi yönetmek de istiyoruz, dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi açık açık savunmak, örgütlemek yaşatmak istiyoruz, inancımızın, imanımızın gereğini de yapmak istiyoruz. Siyasetle çözüm arıyorsak bütün cezaevlerinin boşalması gerekir. Siyasi rehine olarak cezaevlerinde bulunanların dışarı çıkması gerekir. Bunlar tamamıyla bu çözüm sürecinin aşamaları ve adımları olmalı, hayata geçmeli ki bu toplum demokratik siyasete inansın, güven duysun. Madem dağlarda ateşkes oldu, siyasi dilde de üslupta da barışın dilinin konuşulması lazım."
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay - Nurettin Kilis / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER