Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: -"Hep beraber güçlü bir mücadeleyle onurlu bir siyasetle bu işi başarabiliriz, barışı sağlayabiliriz"


ŞANLIURFA (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecine ilişkin, "Hep beraber güçlü bir mücadeleyle, onurlu bir siyasetle bu işi başarabiliriz, barışı sağlayabiliriz" dedi.
     Kışanak, partisinin Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde düzenlediği mitingde, çözüm sürecine herkesin katkı sunması gerektiğini söyledi.
     Ülkede halklar arasında hiçbir sıkıntı olmadığını ve barışı herkesin istediğini vurgulayan Kışanak, çözüm sürecinin barış ve refahı getireceğine inandıklarını ifade etti.
     Çözüm sürecinde annelere de büyük iş düştüğünün altını çizen Kışanak, şunları kaydetti:
     "Bize bir görev düşüyor. Hep beraber bu sürece desteklemeliyiz. Sevgili anneler; siz yıllarca canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı yitirdiniz ama hiç bir zaman yüreğinize kin koymadınız. Her zaman barış için mücadele ettiniz, çözümün öncüsü oldunuz. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Onurlu bir barışı sizlere armağan etmek bizim boynumuzun borcudur. Hep beraber güçlü bir mücadeleyle, onurlu bir siyasetle bu işi başarabiliriz, barışı sağlayabiliriz."
     Reyhanlıdaki patlamalara da değinen Kışanak, patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.
     Kışanaka mitingde, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici eşlik etti.
    
     Muhabir: Halil Fidan - Sait Aydın / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER