Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Bilgin: -"Türkiye bütün imkanlarını kullanarak, terörü silah bırakma noktasına getirmiştir. Dolayısıyla Türkiye ne veriyor gibi saçma sapan soruların hiçbir an


ORDU (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, "Türkiye bütün imkanlarını kullanarak, terörü silah bırakma noktasına getirmiştir. Dolayısıyla Türkiye ne veriyor gibi saçma sapan soruların hiçbir anlamı yoktur" dedi.
     Bilgin, Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu ile Ordunun Fatsa ilçesinde bir restoranda gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.
     Burada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, Türkiyenin 30 yıldır "terör belasından" kurtulma mücadelesi verdiğini söyledi.
     Yapılan çalışmalar sonucunda gelinen noktayı anlatan Bilgin, şöyle konuştu:
     "Türkiye bütün imkanlarını kullanarak, terörü silah bırakma noktasına getirmiştir. Dolayısıyla Türkiye ne veriyor gibi saçma sapan soruların hiçbir anlamı yoktur. Devlet, vatandaşlarına yaşadıkları yerlerde, yaşadıkları coğrafyada özgürce yaşama imkanı sunuyor. O aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Türkiyenin demokratikleşmesi de bu aşamadan sonra devam edecektir. Önümüzde yeni anayasa dönemi var. Türkiyenin ekonomik ve toplumsal değişim sürecinin yarattığı imkanlar vardır. Bu, bütün bölgede yeniden bir kalkınma hamlesine dönüşecektir. Ülkenin ekonomik bakımdan farklılaşmış ve geri kalmış yörelerinin gelişmesine imkan sağlayacaktır. Teröre akıttığımız kaynaklar Güneydoğu Anadolu Projesinin tamamlanmasına ve bölgesel gelişmeye dönüşecektir."
    
     -Grup üyesi Gündoğdu-
    
     Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu ise Türkiyenin her tarafında barışın, sevginin ön plana çıkması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Artık eline kına yakarak gönderdiğimiz Mehmetçiğimizin acı haberini duymak istemiyoruz. Artık sınırımızda kardeşlerimizi birbirinden ayıran terörün ve tel örgülerin olduğu değil, Avrupa ülkelerinin arasındaki gibi, kardeşlerin birbiriyle kucaklaştığı sınırlar olmasını istiyoruz. Elbette bu siyasi süreçte Mecliste grubu bulunan dört siyasi partimizin insan onurunu merkeze alan bir anayasayı dillendirip yapma mecburiyetinin olduğunu da kamuoyu ile paylaşıyoruz."
    
     Muhabir: Sefa Eyi / Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER