Çözüm süreci

Çözüm süreci -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -İmralıya gidenlerin kullandıkları dil, çok yakışıksız. Bu süreci destekleyenleri inciten bir dil (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralıya gidenlerin kullandıkları dil çok yakışıksız. Bu süreci destekleyenleri inciten bir dil dedi.
     Tekirdağ Valiliğine yaptığı ziyarette gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, herkesin konuşmasına dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, terörden Türkiyenin 30 yıldır acı çektiğini söyledi.
     Vatandaşın AK Partiye yüzde 50 oy vermesinin amacının bu gibi kronikleşen sorunları çözmek olduğunu anlatan Bakan Çelik, Bu terör sorununu çözmek için Başbakanımız risk aldı. Kamuoyu da bunun çözülmesini istiyor. Türkiyede böyle bir atmosfer var. Bu kanın durması için herkes bağrına taş bastı diye konuştu.
     Çelik, İmralıya giden heyetlerin de söylediklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, İmralıya giden gelenlerin basın karşısındaki sözleri, halkı inciten bir dildir. İmralıya gidenlerin kullandıkları dil, çok yakışıksız. Bu süreci destekleyenleri inciten bir dil ifadelerini kullandı.
     Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin çıkabileceğini belirten Çelik, sürecin önemli olduğunu, hükümetin risk aldığını söyledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bu süreci sabote etmek isteyenler çıkacaktır. Olayın içindekilerin dillerinin de doğru olması gerekiyor. Şanlıurfada da Erzurumda da aynı şeyler konuşuluyor. Herkes bu sorunun bitmesini istiyor. Bu sürecin sone erdirilmesini sekteye uğratmak isteyenlere karşı milletin güçlü bir kararlılığı var. Bu karanlık dönemin kısa sürede geride kalacağına inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER