Çözüm süreci

Çözüm süreci -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Bu memleketin, ülkenin kalkınmasını isteyenlerin terör belasından kurtarılması konusunda milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde görevimizi yerine getirmeye


KIRKLARELİ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin, Bu memleketin, ülkenin kalkınmasını isteyenlerin terör belasından kurtarılması konusunda milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz dedi.
     Çelik, Babaeskide AK Parti Kırklareli il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Çelik, daha sonra Babaeski Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünü hizmete açtı. Çelik törende yaptığı konuşmada, Türkiyede sosyal devlet anlayışıyla birçok atılımın yapıldığını söyledi.
     Sosyal haklarda herhangi gibi bir geri gidişe fırsat vermediklerini belirten Çelik, sabit ücretlilerin maaşlarının her zaman enflasyonun üzerinde artış gösterdiğini, vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına alındığını anlattı.
     Bir gazetecinin, Çözüm süreci ile ilgili basına yansıyan bir takım tutanaklar oldu. Süreç iyi giderken ve kamuoyunda olumlu bir hava oluşurken, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusuna Çelik, şu yanıtı verdi:
     Sürece zarar vereceği kanaatinde değilim. Vatandaşlarımızın yüzde 95ler düzeyinde bu görüşmelere ve kanın durmasına yönelik destekleri var. Sürecin içerisinde olanlar, bu yüzde 95lik beklentiyi zedeleyecek davranışta bulunmamalıdır. İmralı dönüşünde yapılan bazı açıklamalar bu sürece zarar verecek açıklamalardır. Bizzat İmralıya gidip, gelip açıklama yapanları dinledim. O üslup, doğru bir üslup değildir. Tabii ki bu görüşmelerin ne şekilde verildiği konusunda yorumlar var. Bunlar da doğru değildir. Milletten kaçırılarak yapılan bir şey yok. Biz, açık ve net söylüyoruz. Birlik, beraberlik projesi ile ne kan olsun bu memlekette ne kin olsun diyoruz. Bunları sonlandıralım yeter. Bu memleketin, ülkenin kalkınmasını isteyenlerin terör belasından kurtarılması konusunda milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.
     Böyle bir sürece girmişken hükümet çok dikkatli bir dil kullanırken sürecin içerisinde kim varsa herkes dikkatli dil kullanmak durumundadır. Sürecin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi açısından, devletimizin ne yapmak istediği belli. Çizgimiz bellidir. Teröre taviz maviz meselesi değildir. Terörle mücadele devam ediyor. Devam edecek. Tek istenen şey, en yetkili ağızlar tarafından açıklanır. Silahı bırak git, çekin gidin... Bu konuda açıklamaları Başbakan ve ilgili bakanlar yapıyor. Gerek bu açıklamalar gerekse bu İmralıya gidip gelenlerin yapmış olduğu açıklamalar, son derece önemlidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER