Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: Yeni süreç barış süreci ve PKKnın, BDPnin, KCKnın yenilgisidir, bizim iktidarımızın ve milliyetimizin galibiyetidir


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çözüm sürecine ilişkin, Yeni süreç barış süreci ve PKKnın, BDPnin, KCKnın yenilgisidir, bizim iktidarımızın ve milliyetimizin galibiyetidir dedi.
     AK Parti Denizli İl Danışma Meclis Toplantısı, bir düğün salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıda konuşan Selçuk Özdağ, Türkiyenin her dönemde çok ciddi ekonomik, siyasi ve kültürel buhranlar yaşadığını, darbecilerin gençlerin omuzlarına basarak iktidar olduğunu söyledi. Darbelerin ekonomiye ve demokrasiye zararlar vererek Türkiyenin büyümesini, bölgesel aktör olmasını engellediğini ifade eden Özdağ, Utanmadan sıkılmadan şimdi olsak yine yaparız deme cesaretini gösteriyorlar. Ama karşılarında Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve sivil toplum kuruluşları var. Biz bu memleketi bölmeyip, ekonomisini ve demokrasisini büyütüyoruz. Yaptıklarımızdan dolayı bir tek bizim çıkıp konuşma hakkımız var başkasının yok. Darbeler ülkeye ekonomik olarak büyük zararlar verdi, 28 Şubat döneminin zararı 300 milyar dolardır diye konuştu.
     Türkiyede bir zamanlar hükümetlerin iktidar olamadığını, AK Parti hükümetinin ise 2010 yılına kadar muktedir olamadığını ve buna karşı mücadele verdiğini dile getiren Özdağ, 12 Eylül 2010daki referandumda, AK Partiyi Türkiyede muktedir kıldınız. Bugün darbeciler yargılanıyorsa eğer, 12 Eylül 2010dan dolayıdır. Tarihe not düştünüz, bir daha düşün 2014 geliyor Türkiye henüz düzlüğe çıkmadı ifadesini kullandı.
     Türkiyede yeni bir sürecin başladığına dikkati çeken Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu süreç İmralı süreci falan değil. Yeni süreç, barış süreci ve PKKnın, BDPnin, KCKnın yenilgisi, bizim iktidarımızın ve milliyetimizin galibiyetidir. Muhalefete de aldırış etmeyin, biz kan akmasın, askerlerimiz, polisimiz, imamımız, öğretmenimiz ölmesin istiyoruz. Bir insan, bir kainat demektir, o kainatların ölmesini istemiyoruz. O çocukların dağlara çıkmasını istemiyoruz. Dağa çıkmış ve devletimle bayrağımla otoritemle mücadele edenle mücadele etmek, benim en önemli görevim. Terör ve teröristle mücadeleye devam edeceğiz. Bu topraklarda bir tane prangamız var, vesayetçiler ve onların kullandığı PKK terörü. Bunun arkasında herkes var. Bunun arkasında Türkiye ile hesaplaşmak isteyen ve Türkiyeyi büyütmek istemeyen, zenginleşmemizi ve özgürleşmemizi istemeyenler var. Onun için bu kan durmalı, kanın durması için her türlü görüşmeyi yaparız dedik.
     Geçen yıl bin 200 terörist öldürüldü, 267 terörist teslim oldu. Bu, 30 yıllık terörle mücadelede en ciddi başarımızdır. Biz başarılı olmaya başladıkça, birileri bu işin hesabını göremeyeceğini anladı.
     TBMMde Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi olarak çalıştığım dönemde devletin çok önemli sırlarıyla karşılaştım. Mehmet Ağar, komisyona Eğer Güney ve Doğu Anadoluda AK Parti birinci parti olmasaydı, Türkiyeyi böleceklerdi dedi. PKKnın hedefi, devlet, bürokrasi değildi AK Partiydi.
     Şundan emin olun ki toprağımızı paylaşmayacağız, ay-yıldızlı bayrak sonsuza dek hür ve bağımsız dalgalanacak ve İstiklal Marşımız kıyamete kadar yanımızda olacak. Ama bu teröristlerin üstesinden geleceğiz.
     Toplantıya, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER