Çözüm süreci

Çözüm süreci -HKÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir: -Hükümetin başlattığı daha çok demokrasi, daha çok hürriyet, daha çok insan hakları ile terör sorununu çözme sürecini destekliyorum


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Prof. Dr. İbrahim Özdemir, çözüm süreci ile ilgili olarak, hükümetin başlattığı daha çok demokrasi ve insan hakları ile terör sorununu çözme sürecini desteklediğini söyledi.
     Özdemir, HKÜ Rektörlüğünde düzenlediği basın toplantısında, herkesin çözüm sürecine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Bu toprakların uzun süredir barışa hasret kaldığını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:
     ÖSYMnin 25 Şubatta düzenlediği ve bazı rektörlerin katıldığı toplantıya katılmak üzere kara yoluyla Ağrıya gittim. Karşılaştığım herkesten süreçle ilgili düşüncelerini aldım. Hem bölgenin insanı, hem bölgede kamu görevi yapan insanların yüzde 90ı bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyor. Biz bundan sonra tek bir şehit dahi görmek istemiyoruz.
    
     -Kamu görevlilerini serbest bırakılması-
    
     Özdemir, Türkiyeyi geleceğe taşımak için siyasi iradenin ezberleri bozan bir anlayışla yeni adımlar attığını, daha önce yapılmayan ve yapılamayanların yapılmakta olduğunu, ortak bir barış dili oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.
     Bugün verilecek kararın, gösterilecek iradenin, Türkiye ve insanının geleceğini belirleyeceğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:
     Çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için hepimizin sorumluluk üstlenmesini gerekiyor. Biz bugün duygularımızla değil akılla, hikmetle, bilgelikle konuşmak durumundayız. Tüm bunları yakından gören ve yaşayan bir bilim adamı olarak, hükümetin başlattığı daha çok demokrasi, daha çok hürriyet, daha çok insan hakları ile terör sorununu çözme sürecini desteklediğimi sizlere ve kamuoyuna saygıyla belirtmek isterim.
     İlk günden itibaren sürecin baltalanmak istendiğini savunan Özdemir, medyanın şeffaf olarak süreci takip ettiğini aktardı.
     Sorunlarımızı ortak akılla, demokrasi diliyle çözmemiz gerekir diyen Özdemir, serbest bırakılan kamu görevlilerine ilişkin şunları kaydetti:
     Bu duruma çok sevindim. Bu vatandaşların bu kadar beklemesi bile yanlıştı. İnşallah bu iyi bir adım. Türkiye demokratik olarak düşüncelerini dile getirdiğinde hem dağdaki mesajını alacak, hem meclisteki mesajını alacak. Sadece onların değil sürece hepimizin sahip çıkması lazım.
    
     -Gelecek için-
    
     Geçen yıl Gaziantepte meydana gelen patlamanın sebep olduğu can ve mal kaybı ile terör belasını yakından tanıdıklarını anlatan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bayramımızı zehir eden, bizi acı, keder ve hüzne boğan bu acının bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kapsamlı bir strateji çerçevesinde, maddi-manevi kayıp ve acılarla dolu bir dönemi tarihe gömmek ve mevcut sorunları demokrasi ekseninde çözmek için yeni bir süreç başlattı.
     Bugün vereceğimiz karar, göstereceğimiz irade, ülkemizin ve insanımızın geleceğini belirleyecektir. Çocuklarımız ve torunlarımız yaşanabilir bir dünyada mı oturacaklar, yoksa bizi nefretle anarak bir cehennemin içinden mi geçecekler- Bunları bizim bugünkü duruş ve davranış tarzımız belirleyecek. Onlara yaşanabilir bir ülke bırakmak için hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER