Çözüm süreci

Çözüm süreci -Vanlı spor adamları, çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini açıkladı


VAN (A.A) - Vanda bir araya futbol derneği temsilcileri, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürlüğünde bir araya gelen Van Amatör Spor Kulüpler Derneği (ASKD) Başkanı Çetin Ataman, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Van Şubesi Başkanı Memet Tuğrul, Türkiye Faal Futbol Hakemler Derneği Van Şube Başkanı Erol Akyürek ve spor adamları, yürütülen çözüm süreci görüşmelerine ilişkin basın açıklaması yaptı.
     Açıklamayı okuyan Van Amatör Spor Kulüpler Derneği (ASKD) Başkanı Çetin Ataman, binlerce yıldır et ve tırnak gibi olmuş iki kardeş toplumun, kanlı süreçlerde bile birbirinden ayrılamayacağı acı deneyimlerle gördüklerini söyledi.
     Kardeşliğin, birlikteliğin hakim olacağı yarınlara umutla baktıklarını kaydeden Ataman, şöyle konuştu:
     Camia olarak, kardeşliği, birlikteliği pekiştireceğiz. Akan kanla değil, akan terle, sağlıklı yaşamları, mutlu yarınları yaratacağız. Bu sürece hepimiz birlikte sahip çıkalım. Biz de dil, din, ırk ve insan ayrımı olmaz. Sporun dili evrenseldir. Tarihimiz, kardeşliğimizin ispatıdır. Ölmenin, öldürmenin kimse faydası olamaz. Annelerin gözyaşlarının durması ve barışın mutlaka tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Süreci yürekten destekliyoruz. Barışı istemeyenlerin neye, kime hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Dünyada bir çok ülkede bu tür sorunlar barışla sona ermiştir. Barışa karşı çıkanlara sesleniyoruz. Hiçbir şey yapmıyorsunuz, bari engel olmayın.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER