Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Parseker: -Kutlamaların sağduyu, hoşgörü ile barış ve kardeşlik görüntüleriyle anılması büyük önem taşıyor. Böyle kritik bir dönemde toplumda yeni hassasiyetler oluşmaması için h


BURSA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, nevruz kutlamalarının sağduyu, hoşgörü ile barış ve kardeşlik görüntüleriyle anılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Böyle kritik bir dönemde toplumda yeni hassasiyetler oluşmaması için herkesi sağduyuya davet ediyoruz dedi.
     Parseker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin, son yıllarda yakaladığı büyük ivme ile dünyanın gözdesi ve yükselen bir ülke haline geldiğine dikkati çekti.
     Küresel ekonomide en kötü günlerin geride kaldığını, bu yıldan itibaren iyileşmenin başlayacağına dair çok güçlü beklenti olduğunu ifade eden Parseker, Terör belası gibi 30 yıldır kanımızı emen, enerjimizi tüketen bir problemden kurtulmak, hızımızı müthiş arttıracaktır. Siyasi otoritenin, toplumun geniş katmanlarının bu sorunun bitmesine yönelik adımları desteklediği bir dönemde, herkesin, ama herkesin attığı adıma, söylediği söze, olağanüstü dikkat göstermesi gerekiyor diye konuştu.
     İlhan Parseker, doğanın canlanmasını, baharın bereketini, bolluğunu simgeleyen nevruzun, bu yıl karşılıklı sevgi ve barışa da hizmet edeceğini umduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Farklılıkları ve çeşitliliği bir zenginlik olarak görmemiz gerekiyor. Nevruzu, ruhuna ve geleneklerimize uygun olarak kutlamalıyız. Detaylarda bazı farklılıklar da olsa, herkesin sonuca odaklandığı bu dönemde beklentiler boşa çıkarılmamalıdır. Umuyoruz ki bizler bu günleri, ileride 30 yıl süren terörün bittiği günler olarak hatırlayacağız. Bu nedenle nevruz kutlamalarının sağduyu, hoşgörü ile barış ve kardeşlik görüntüleriyle anılması büyük önem taşıyor. Böyle kritik bir dönemde toplumda yeni hassasiyetler oluşmaması için herkesi sağduyuya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER