Çözüm süreci

Çözüm süreci -HAK-PAR Genel Başkanı Burkay: -Ben de öteden beri silahların susmasının, PKKnın silah bırakmasının önemli olduğunu söyledim


MERSİN (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Ben de öteden beri silahların susmasının, PKKnın silah bırakmasının önemli olduğunu söyledim dedi.
     Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Burkay, Türkiyeye gelirken siyasete girmeyi düşünmediğini, hayatının geri kalan bölümünü yazar olarak geçirmeyi planladığını ancak insanların kendisinden beklentilerini karşılayabilmek, demokratikleşme ve barış adına bir şeyler yapabilmek adına siyasete girdiğini söyledi.
     Elinden geldiği sürece demokrasiye, barışa ve çözüm sürecine katkıda bulunmak istediğini anlatan Burkay, Ülkemiz böylesine bir süreçten geçerken hepimize düşen roller var. Sorunlarını çözmüş bir kuzey ülkesindeymiş gibi kenara çekilip oturamayız dedi.
     Türkiyeye gelişinin üzerinden 20 ay geçtiğine dikkati çeken Burkay, şöyle devam etti:
     Bu süreçte inişli çıkışlı hareketlenmeler gözlemledim. Zaman zaman bu ülkede barış ve çözüm umutları büyüyor, zaman zaman da kesintilere uğruyor. Son olarak yeni bir süreç başladı. PKKnın silahları bırakmasına yönelik bir süreç yaşanıyor. Bu süreci olumlu buluyorum. Ben de öteden beri silahların susmasının, PKKnın silah bırakmasının önemli olduğunu söyledim. Bu tek başına Kürt sorununun çözümü demek değil. İkisi aynı şey değil. Ama bir bakıma silahların bırakılması barış ve demokrasi anlamında bir eşiğin aşılması. Hatta önemli bir aşamanın aşılması. Bu sağlanmadığı sürece siyasetin normalleşmesini bekleyemeyiz. Çünkü 30 yıla yakındır süren çatışma dönemi, büyük bir öfke biriktirdi. Her iki tarafta kamplaşma ve güvensizlik oluşturdu.
     Türkiyede uzlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Bu süreci destekliyorum. Tabi ki silahları bırakmak çok önemli. Ülkenin tek sorunu da değil ama bu sorun, diğer sorunları da etkiliyor. Ekonomik, demokratikleşme etkilenen bazı diğer sorunlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER