Çözüm süreci

Çözüm süreci -BBP Genel Başkanı Destici: -"Doğru olduğuna inansak, bu işin terörü bitireceğine inansak, gerçekten iç barışımızı, iç huzurumuzu sağlayacak bir metot olarak bunu görsek, bedeli siyaseten yok olmaksa da biz bunun y


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin "Doğru olduğuna inansak, bu işin terörü bitireceğine inansak, gerçekten iç barışımızı, iç huzurumuzu sağlayacak bir metot olarak bunu görsek, bedeli siyaseten yok olmaksa da biz bunun yanında dururuz" dedi.
     Destici, Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde partisinin Ege Bölgesindeki illerde görevli il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, BBPnin Türkiyenin makus tarihini değiştirecek, ülke insanının güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını sağlayacak projelerle, milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.
     BBPlilerin her zaman zor işlere talip olduğunu dile getiren Destici, şöyle konuştu:
     "BBPnin kadroları 20 yıl boyunca siyaseti asla çıkar için yapmadı. Şahsi ikbal için bir siyasi hareket olmadık. BBP, var olduğu sürece, milletin çıkarını, şahsi çıkarın önüne koyacaktır. Hep yapıcı, yol gösterici ve uyarıcı olduk. Hiçbir zaman birilerinin keyfi için kararlar almadık, birilerinin siyasi istikbali için onların yanında durmadık. Birilerinin siyaset tarihinden çekilmesi, birilerinin siyasetten yok olması için tavır almadık. Her zaman doğrunun yanında olduk, doğrularla hareket ettik."
    
     -"Muhataplık heyeti" önerisi-
    
     Destici, çözüm sürecine destek vermek istediklerini, bunun için de "muhataplık heyeti" önerdiklerini bildirdi.
     Meclisteki siyasi partilerin içinde, Kürt kökenli milletvekilleri olduğunu hatırlatan Destici, şunları söyledi:
     Bizde, genel başkan yardımcısı seviyesinde, merkez kararımızda, il ve ilçe teşkilatlarımızda Kürt kökenli siyasetçiler var. Sivil toplum örgütlerimiz, çok etkin cemaatler ve cemiyetler, manevi önderler var. Bunlardan muhataplık heyeti kurulsun. Bunlar muhatap alınsın ve bölgenin sorunları varsa bunlarla konuşulsun, çözüm önerileri bunlar aracılığıyla götürülsün ve PKK dışlansın. Terörle mücadeleye yani silahlı unsurlarla mücadeleye devam ederken, muhataplık heyeti içerisinde yer alacak gruplarla, bu sürecin bitirilmesi noktasında da işbirliği yapılsın.
    
     -"Doğru olduğuna inansak, bunun yanında dururuz"-
    
     "Doğru olduğuna inansak, bu işin terörü bitireceğine inansak, gerçekten iç barışımızı, iç huzurumuzu sağlayacak bir metot olarak bunu görsek, bedeli siyaseten yok olmaksa da biz bunun yanında dururuz" diyen Destici, Türkiye ve Türk milleti için siyaset yaptıklarını, bu sürecin de Türkiyenin hayrına olduğunu görmediklerini savundu.
     Destici, "Akil İnsanlar Heyeti"ne ilişkin bazı soru işaretlerinin bulunduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
     "Heyette bulunan kişilere süreç anlatıldı mı- Milletvekillerine, Meclise, topluma anlatılmayan bu süreç, onlara anlatıldı mı- Kadir İnanıra, Hülya Koçyiğite anlatıldı mı- Ana muhalefete anlatmayabilirsin. Bunu anlarım, Meclisteki muhalefete anlatmayabilirsin, kendi Merkez Yürütme Kuruluna anlatmayabilirsin, kendi milletvekillerine anlatmayabilirsin, bunu anlarım ama Kadir İnanıra anlatmadıysan bunu anlayamam. Yılmaz Erdoğanın mutlaka bu süreci bilmesi lazım. O bilirse yeter, millet için, vatan için problem yok, gerisi önemli değil. Bu resmen milletle kafa bulmadır, başka bir şey değil. Bu süreçte yer alan isimlerin işlevinin, milleti ikna edecekleri konusu açık bir şekilde ortaya çıkıyor."
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER