Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Başkanı Taşgetiren: -"İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz" -"Ben buna kardeşleşme baharı diyorum, yaşadığımız böyle bir


KAYSERİ (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, "İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz" dedi.
     Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarına bu hafta sonu Konya ve Karamandan başlayacaklarını söyledi.
     Daha sonra İstanbula döneceklerini ve ardından Nevşehir, Aksaray ve Niğdeyi ziyaret edeceklerini ifade eden Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Ondan sonraki safhada da Kayseriyi düşünüyoruz. Etap etap 13 ilimizi dolaşacağız. Gittiğimiz illerde sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız, farklı ziyaretlerde bulunacağız, insanları dinleyeceğiz. Bizler de bu barış sürecinin sağlıklı gelişmesi noktasındaki düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Halkın algısını tespit gibi bir çalışma olacak. Türkiyeyi değerlendireceğiz."
     Çalışmalarında mümkün olduğu kadar birlikte olmayı düşündüklerini belirten Taşgetiren, "Tabi herkesin bir mevcut işi var. Diyelim benim yazı yazmam lazım ya da televizyon programım var ona katılmam gerekiyor, bizde 4 üniversite öğretim üyesi var, onların okulları var, derslerini bir başkasına havale edemezler. Mümkün olduğu kadar birlikte olmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.
     Ahmet Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Mümkün olduğu ölçüde geniş ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Bu coğrafyayı tanıyoruz. İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz. Ben buna kardeşleşme baharı diyorum, yaşadığımız böyle bir şey olsun inşallah. Kardeşlik, helalleşme bizim kültürümüzde olan şeyler. İnşallah bu süreçten, sağlıklı bir şekilde çıkarız, memleketimiz kazanır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER