Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Aksarayda şehit ailesini ziyaret etti -Şehit babası Gökkaya: "Bitsin artık bu. 30 sene olmuş, bu kadar şehit anası, babası var. Nasıl olacaksa olsun ama bitsin ar


AKSARAY (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, şehit ailesini ziyaret etti.
     Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren ve üyeler, 2010 yılında Hakkarinin Çukurca ilçesinde şehit olan Fatih Gökkayanın merkeze bağlı Hırkatolu köyündeki baba evine misafir oldu.
     Şehit babası Osman Gökkayaya taziyelerini ileten Taşgetiren, kardeşinin de Van Gevaşta donarak öldüğünü anlattı.
     Annesinin ölünceye kadar, 25 yıl boyunca kardeşini unutamadığını ifade eden Taşgetiren, "Babam hissettirmiyor. Babalar hissettirmiyor ama içlerinden yanıyorlar. Kolay değil. Rabbim sabır versin. Bir tek şehitlik teselli ediyor. Onlar ölü değildirler, Rabbimizin yanında rızklanırlar buyruluyor Kuranı Kerimde. Bu da güzel bir şey. Onların durduğu bir yer var orada. Onlar bizim şefaatçimiz olur inşallah" diye konuştu.
    
     -"Nasıl olacaksa olsun ama bitsin artık"-
    
     Şehit babası Osman Gökkaya da "Şehit olmasın, niye olsun ki- 3 sene olmuş. 3 senedir televizyonu açamıyorum" dedi.
     Grup üyelerinin, "Hükümete bir tavsiyeniz var mı-" sorusu üzerine Gökkaya, "Bitsin artık bu. 30 sene olmuş, bu kadar şehit anası, babası var. Nasıl olacaksa olsun ama bitsin artık. Yetiştiriyorsun, yemiyor yediriyorsun, içmiyor içiriyorsun. Vatani görevine gidiyor. Hepimiz yaptık askerlik. Oraya gidip niye vurulsun-" diye karşılık verdi.
     Oğlunun 2 yıllık fakülteyi kazandıktan sonra askerlik tecilini bozdurduğunu ifade eden Gökkaya, "Okulunu oku, gitme" demesine rağmen oğlunun askere gittiğini dile getirdi.
     Oğluyla gurur duyduğunu ancak bu tür şeylerin yaşanmasını istemediğini belirten Gökkaya, "Benimki, seninki öldü, o öldü. 30 senedir öldü. Tamam bitsin artık. En kötü düşmanın başına gelmesinifadesini kullandı.
     Ziyarette, Taşgetiren, Kuran-ı Kerim okudu, üyelerden Cemal Uşşak ise dua etti.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Metin Bolat
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER