Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Üyesi Bayramoğlu: -"Bugün atılan bütün adımların, Türkiyenin bütünlüğünü korumak için atılan son, büyük, ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum"


BURSA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Üyesi Ali Bayramoğlu, "Bugün atılan bütün adımların, Türkiyenin bütünlüğünü korumak için atılan son, büyük, ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum" dedi.
     Bayramoğlu ile grup sekreteri Levent Korkut, diğer üyeler Yücel Sayman, Mithat Sancak ve Hülya Koçyiğit, Bursadaki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir metal işleme fabrikasını ziyaret ederek, yönetici ve çalışanlarla görüştü.
     Ziyaret sırasında konuşan Bayramoğlu, Türkiyede 3 aydır terör yüzünden kimsenin ölmediğini ve buna en çok cephedeki gençlerin sevindiğini söyledi.
     Türkiyenin, yeniden bir arada yaşamayı tartıştığını dile getiren Bayramoğlu, şunları kaydetti:
     "Önerileri tartışmak için buradayız. Bırakın topraklarını, bu ülkenin ruhu ölüyor. Bunun için bir şey yapmak lazım. Herkes bir sorumluluk almak zorunda. Hayır demek kolaydır. Ben ne yapabilirim- sorusunu sormak için buradayım. Zor olan budur. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bu ülkede de bu sorun, siyaset ve demokrasiyle çözülecektir. Bugün atılan bütün adımların, Türkiyenin bütünlüğünü korumak için atılan son, büyük, ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum. Bu bir bölünme değil, bölünmeyi engelleme adımıdır."
     Sayman da bilge bir kişi olmadığını ve bu toplantılarda insanları ikna etme gibi bir niyetinin bulunmadığını anlattı.
     Terör sorununun çözümü için halkla buluştuklarını kaydeden Sayman, vatandaşların ilk kez bu kadar çok soru sorup görüş bildirerek sürece etkin bir şekilde katıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER