Çözüm süreci

Çözüm süreci -Mardin Bağımsız Milletvekili Türk: "Silahlı güçlerin Türkiye dışına çıkması barış için önemli bir şanstır"


MARDİN (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Silahlı güçlerin Türkiye dışına çıkması barış için önemli bir şanstır" dedi.
     Türk, Mardin Hilton Otelinde düzenlenen Barışın Dili Mardin Sesleri Çalıştayı ve Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Mardinde birçok kültürün bir arada yaşadığını belirterek, bunun Türkiyeye örnek olması gerektiğini söyledi.
     "Türkiyeden Mardin modelini istiyoruz. Arap, Süryani, Kürt, Yezidi ve Ermeninin kardeşçe yaşadığı, birbirlerine saygı gösterdiği bir Türkiye istiyoruz" diyen Türk, şöyle konuştu:
     "Türkiyenin, bir Mardin olmasını istiyoruz. Bütün farklılıkları ve kültürleri zenginlik gören bir anlayış ile bu ülkenin sorunlarına eğilmelerini ve formül bulmalarını istiyoruz. Silahlı güçlerin Türkiye dışına çıkması barış için önemli bir şanstır. Bu dönem demokratik bir zeminde demokratik siyaset mantığı ile sorunları çözme dönemidir. Biz BDP olarak bu süreci sonuna kadar destekleyeceğimizi çok açık bir şekilde ifade ettik."
    
     -"Çözüm iki taraflıdır"-
    
     Milletvekili Türk, çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandığını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Çözüm sürecinden kim geri dönerse kendisi zarar eder. Hükümet de çok iyi bilsin ki, eğer bu barışı kalıcı bir barışa çeviremezse çözüm konusunda ciddi adımlar atılmazsa inanın ki yarın birileri onları Ergenekonun yargılandığı yere gönderir. Çözüm iki taraflıdır. Tek taraflı olmaz. CHP ile MHP çıkıyor diyor ki Hangi pazarlıklar. Biz kimseyle pazarlık etmiyoruz, kimseden de bir şey istediğimiz yok. Halklarımızın hakkı ve hukuku konusunda kararlıyız. Türk halkının hak ve hukukundan bir şey gasp etmiyoruz."
    
     -"Gözyaşının akmaması kazanımdır"-
    
     Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Başlatılan çözüm süreciyle kimsenin ölmemesi bile bir kazanımdır. Sürece umutla bakılıyor. 2-3 aydır herhangi bir cenaze görülmedi. Herhangi bir cenaze arkasında gözyaşının akmaması başlı başlına bir kazanımdır. Bu bile bizim sürece çok umutlu bakmamıza yeterli. Umarım bu süreç çok iyi bir şekilde sonuçlanır. Barış ve huzur kazanır. Türkiyedeki herkes kazanır" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER