Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Ege Bölgesi Gurubu Başkanı Erdem: -"Türkiyeye, yeni yönetim sistemi ve yeni demokratik ölçüler gelince bunun sonuncunda özgürlük kurumları oluşacak"


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Ömer Ürer - Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiyeye, yeni yönetim sistemi ve yeni demokratik ölçüler gelince bunun sonuncunda özgürlük kurumları oluşacak" dedi.
     Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar sayesinde bütün Türkiyenin, süreci tartışan ve değerlendiren bir düşünce platformu haline dönüştüğünü söyledi.
     "Bence yararlı da oldu. Şimdi bu işe olumsuz bakan da bakmayan da bu süreç hakkında düşünmeye başladı." diyen Erdem, şunları kaydetti:
     "Meseleyi düşününce bir tartışma oluşuyor ve bu tartışmanın sonucu doğru yolda ilerliyoruz. Kısa bir süre sonra bazılarının olumsuz baktığı bu süreçte, parti yandaşlığından çıkılarak meselenin özü tartışılmaya başlanacak. Bir süre sonra bu partizan düşünceler bir tarafa bırakıldığı zaman, insanlar meselenin gerçek boyutuyla görmeye başlayacak. O zaman biz çözüm yollarını bulmuş olacağız."
     Bu işe karşı çıkanların siyasi baktığını ve görüşmelerinde muhalif duran kesimin AK Parti karşıtlığıyla bilinen cümlelerin tekrarını yaptığını belirten Erdem, şöyle devam etti:
     "Gittiğimiz hemen hemen her yerde aynı kelimeler, cümleler tekrarlanıyor. Tavır şu; bize soru soruyorlar, biz konuşmaya başlayınca da bizi dinlemeden ikinci cümlemizde müdahale edip, tekrar konuşmaya başlıyor. Şimdilik böyle ama bu devam etmeyecek. Halk buna müsaade etmez. Bu sadece Kürt meselesi değil, bütün Türkiyenin özgürleşme, demokratikleşme meselesi. Yakın bir zamanda söylediğimiz bu düşünce kalıbı kırılıp meselenin gerçek boyutları ve özü tartışılmaya başlandığında göreceğiz ki; Türkiyenin idare sistemi tartışılmaya başlanacaktır. Hep korkulan budur."
     Bugün, siyasi partilerin karşı çıkmasının temelinde yatan nedenin "yönetim sisteminin değişme korkusu" olduğuna dikkati çeken Erdem, "O zaman merkezdekilerin idare hakları azalacak ve merkezden bundan böyle hotbed diyerek bütün Türkiyeyi etkileme imkanları kaybolacak. Çünkü herkes kendi meselesini kendi konuşmaya başlayacak. Bunun için de bilgiye ihtiyaç duyulacak. O zaman halkın ihtiyaçlarını bilerek ve onlara çözüm üreterek davranmaya başlayacaksınız. Çok yakın bir zamanda buna dönüşeceğini sanıyorum. Türkiyeye, yeni yönetim sistemi ve yeni demokratik ölçüler gelince bunun sonuncunda özgürlük kurumları oluşacak" diye konuştu.
    
     -"Türkiyede TCnin kaldırılması gibi bir şey olabilir mi-"-
    
     Erdem, Türkiyede çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin olağanüstü planlarıyla bazı olaylar çıkarabileceğini dile getirdi.
     Bu durumdan ürkmemek gerektiğinin altını çizen Erdem, "Bakın TCnin kaldırılması gibi bir şeyler söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Türkiyede TCnin kaldırılması gibi bir şey olabilir mi- Bir yerde ferdi bir olay oldu. Şimdi bunu kullanmaya çalışıyorlar. PKKnın çekilme sırasında provokasyonlar olabilir, bundan da ürkmeyelim. Bunu yapacak olanlar çok bilgili ve tecrübelidirler" ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER