Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Kırşehirde şehit ailelerini ziyaret etti -Grup Başkanı Taşgetiren:" Şehitlerimiz hepimizin yavruları. Her zaman gördüğümüzde içimiz ağlıyor, inşallah bundan sonra


KIRŞEHİR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Kırşehirde, iki şehit ailesini ziyaret etti.
     Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, Üyeler Beril Dedeoğlu, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, ilk olarak 2009 yılında Hakkari Çukurcada şehit olan Jandarma Astsubay Ferhat Erdemin babaevine gitti.
     Şehidin babası Hacı Emin Erdem ve Dönüş Erdemle görüşen heyet üyeleri, taziyelerini iletti.
     Taşgetiren, ziyarette, kendisinin de genç yaşta bir kardeşini Vanda kaybettiğini, bu acıyı çok iyi bildiğini söyledi.
     Ne söylesek boş diyen Taşgetiren, "Türkiyedeki herkes bizim evladımız. Herkes bu vatanın evladı. Biz de gördükçe ailece ağlıyoruz. İçimiz yanıyor. Gerçekten hepimizin evladı bunlar. Bunlar bize Rabbimizin lütfettiği evlatlarımızdı. Onlar şimdi Peygamber efendimizin yanında. Peygamberimize komşu oldular. Bizim inancımıza göre şehidin anne ve babasına cennette taç giydirilir. Onlar dünyalıklarını kurtardılar. Gerçekten cenneti hak ettiler. Rabbim arkasında güzel şeyler söylemeyi nasip etsin inşallah. Şehitlerimiz hepimizin yavruları. Her zaman gördüğümüzde içimiz ağlıyor, inşallah bundan sonra ülkeye huzur gelir" diye konuştu.
     Şehit babası Hacı Emin Erdem ise Türkiyede Kürt-Türk meselesi olmadığının altını çizerek, kendilerinin de Kürtten kız alıp, kız verdiklerini belirtti.
     Ziyaret sonunda Taşgetiren, şehit için Kuran-ı Kerim okudu.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER