ÇÜde Hayata Bağlayan Seminer düzenlendi

ÇÜde Hayata Bağlayan Seminer düzenlendi -Seminerde ev hanımlarına çocuklarda ev kazaları, yaralanmalar ve acil müdahale yöntemleri anlatıldı


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) düzenlenen Hayata Bağlayan Seminerde ev hanımlarına, çocuklarda ev kazaları, yaralanmalar ve acil müdahale yöntemlerinin anlatıldığı bildirildi.
     ÇÜden yapılan yazılan açıklamada, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaşın, 19 Mayıs Mahallesinde oturan kadınlara yönelik düzenlenen seminerde çeşitli bilgiler verdiği belirtildi.
     Yıldızdaş, çocukların yaşadığı ev kazaları ve yaralanmaların önemli derecede sorumlularının aileler olduğunu kaydederek Çocukların ev kazalarındaki yaralanmalarda, ailelerin ihmali, dikkatsizliği ve uygulanan yanlış yöntemler ön plana çıkıyor ifadelerini kullandı.
     Yıldızdaş şunları kaydetti:
     Acil durumlarda çocuğa müdahale önemli. Yanıklar, boğulmalar, elektrik çarpmaları ve benzeri konularda çocuklara yapılan acil müdahalelerde bazı yanlış bilgiler var. Bu, müdahale sırasında çocuğun durumunu çok daha sıkıntılı bir sürece sokacaktır. Özellikle küçük çocuklarda en sık rastlanan olumsuzluklardan biri de cisim yutmalarından kaynaklanan boğulmalar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapacağınızı iyi bilmeniz gerekir.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber ÇÜde Hayata Bağlayan Seminer düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER