Çukurcadaki çatışma

Çukurcadaki çatışma -Şehit Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırımın cenazesi, Antalyada toprağa verildi


ANTALYA (A.A) - Hakkarinin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırımın cenazesi, Antalyada toprağa verildi.
     Çukurcadaki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırımın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Antalya Havalimanından konvoy eşliğinde merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesindeki evine getirildi. Bu sırada evin önünde bekleyen çok sayıda vatandaş Şehitler ölmez, vatan bölünmez şeklinde slogan attı. Şehit Yıldırımın tabutuna sarılan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, Şehit eşi olduğum için gururluyum diyerek uzun süre ağladı. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen şehit eşi, yakınları tarafından güçlükle tabutun başından uzaklaştırıldı.
     Şehidin tabutuna sarılan anne Selma Yıldırım ise Benim oğlum ölmedi, çünkü şehitler ölmez vatan bölünmez. Gerekirse ben de vatan için görev yaparım. Yurdumuzu böldürmeyeceğiz. Bir karış toprak vermeyeceğiz. Onların yüzünü güldürmeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene diyerek ağladı.
     Şehit Yıldırımın kardeşleri Mustafa, Murat ve Serdar ise birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.
     Şehidin cenazesi vatandaşların sloganları eşliğinde Muratpaşa Camisine getirildi. Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ve akrabaları ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekilleri Gürkut Acar, Deniz Baykal, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Kemal Korkmaz ile vatandaşlar katıldı.
     Bakan Günay, cami avlusunda bekleyen şehit ailesine başsağlığı diledi. Bakan Günayın taziyelerini ilettiği anne Selma Yıldırım, Günaya Ağlamayacağım dedi.
     Şehidin cenazesi, Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle cenaze aracına konuldu. Şehit Yıldırımın cenazesi, daha sonra Uncalı Şehitler Mezarlığında toprağa verildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çukurcadaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER