Cumhurbaşkanı Gülün üç boyutlu büstünü yaptı

Cumhurbaşkanı Gülün üç boyutlu büstünü yaptı -Kütahyada yaşayan Çoban Heykeltıraş lakaplı çini ve seramik ustası, bir gazetede gördüğü fotoğrafı model alıp Gülün 50 santimetre yüksekliğinde 3 boyutlu büstünü yaptı -Çini ve seram


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyada yaşayan ve Çoban Heykeltıraş diye tanınan çini ve seramik ustası Ömer Cesur (62), bir gazetede gördüğü fotoğrafı model alarak, seramik malzemeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün büstünü yaptı.
     Cesur, AA muhabirine, 42 yıl önce bir köyde çobanlık yaparken ürettiği çamurdan heykellerle başladığı çini ve seramik sanatını sürdürdüğünü söyledi.
     Çalışmalarına, Cumhuriyet Mahallesindeki evinde devam ettiğini belirten Cesur, çini ve seramik hamurundan her türlü büst ve heykeli bire bir yapabildiğini, eserlerinin ABD ve Fransa başta olmak üzere birçok dış ülkeyle yurt içinde pek çok ilde sergilendiğini bildirdi.
     Cesur, çini ve seramikten heykel ve büst yapımının zorluğuna dikkati çekerek, bunun çok incelik isteyen bir iş olduğunu ifade etti.
     Cumhurbaşkanı Gülün bir gazetedeki fotoğrafından esinlenerek, yaklaşık 50 santimetre yüksekliğinde 3 boyutlu büstünü yaptığını anlatan Cesur, şöyle konuştu:
     Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün gazetedeki fotoğrafını görünce onun büstünü yapmaya karar verdim. Seramik hamurunu şekillendirerek sırladım ve fırınladım. Fırından alınca renklendirdim ve güzel bir büst ortaya çıktı. Bu eserimi kendisine hediye etmek istiyorum. Büstün Cumhurbaşkanımıza ulaştırılması konusunda ilgililerden yardım bekliyorum.
    
     -Ünlü devlet adamları ve sanatçıların büstlerini de yapıyor-
    
     Cesur, merhum sanatçı Barış Mançonun büstünü, yine gazete fotoğrafından esinlenip yaptığını bildirerek, bunu da İstanbul Kadıköyde Barış Manço Moda 81300 adıyla müzeye dönüştürülen evine armağan etmek istediğini kaydetti.
     Gül ve Manço dışında birçok ünlü devlet adamı ve sanatçının seramik büstlerini yaptığını dile getiren Cesur, bunlar arasında Hazreti Mevlana, Sultan İkinci Abdülhamid, Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, Zeki Mürenin figürlerinin yer aldığını ve insan, çeşme, testi gibi unsurları da işlediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gülün üç boyutlu büstünü yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER