Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Kadirlide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.
     Hükümet Konağı bahçesindeki ilk tören Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Dr. Hüseyin Kabasakal Parkı Öğretmenevi önündeki alanda Kaymakam Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Alaaddin Eşsiz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Çakmak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasında, Cumhuriyetin en güzel halk iradesi olduğunu söyledi.
     Çakmak, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin Türk Milleti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Demokrasi Cumhuriyetin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu güzel günü gururla kutluyoruz. Geçmişte imparatorluklar yönetilen ülkelerin gelişmediğini gördük. Halk iradesi olan Cumhuriyetle yönetilen ülkeler her zaman gelişmektedir. Kendisine faydası olmayanın ülkesine ve vatana faydası olmaz. Sizlerden ülkemizi ileri götürecek geleceğin büyüklerini yetiştirmenizi istiyoruz. Bir insanın yetişmesinde önce eğitim gelir. Öğretim ondan sonra gelir. Güzel ahlaklı gençler yetiştirelim. Burada en büyük görev ailelere düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürkü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümü aziz milletimize kutlu sonlu.
     Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Kutlamalar, Kadirli Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Şenlikleri kapsamında törenlere katılan Kazakistan Ulbanu Dans Ekibi halk oyunları gösterisinin ardından geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER