Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gebze ve Karamürselde çeşitli etkinliklerle kutlandı


KOCAELİ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gebze ve Karamürselde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Gebzede Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalar, kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle devam etti.
     Kaymakam Salih Karabulut, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile gazi ve şehit ailelerinin tebriklerini kabul etti.
     Daha sonra Kaymakam Karabulut ile Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut ve Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sultan Orhan Mahallesi Kavak Caddesinde halkın bayramını kutladı.
     Karabulut, her türlü zor şart altında büyük mücadele sonucunda kurulan cumhuriyeti ayakta tutmak ve yaşatmanın en büyük görev olduğunu ifade etti.
     1914 yılında başlayan, 4 yıl süren Birinci Dünya Savaşının ardından Osmanlı İmparatorluğunun yıkıldığını, ülkenin işgal kuvvetleri tarafından adım adım paylaşıldığını hatırlatan Karabulut, Mustafa Kemal Atatürkün cumhuriyet meşalesini Merak etmeyin, geldikleri gibi giderler diyerek, 19 Mayıs 1919da yakarak kurtuluş mücadelesini başlattığını kaydetti.
     Cumhuriyeti kurmanın kolay olmadığına değinen Karabulut, Bu nedenle bize büyük görevler düşmektedir. Bize düşen, şartlar ne olursa olsun, hangi siyasi düşüncede olursak olalım Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutmak, yaşatmaktır diye konuştu.
     Karabulutun konuşmasının ardından tören, öğrencilerin şiirleri, halk oyunları gösterileri, resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     -Karamürsel-
    
     Karamürsel ilçesindeki tören ise İlhan Çınar Alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Kaymakam Celil Ateşoğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Vekili Dz. Kur. Kıd. Alb. Zeki Özşafak ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırımın halkın bayramını kutladığı törende, okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Öte yandan, tören sırasında bayılan bir öğrenci ve öğretmene sağlık görevlilerince müdahale edildi.
    
     Muhabir: İsa Turhan - Melih Palas / Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER