Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Burdurda törenle kutlandı


BURDUR (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Burdurda törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Vekili Bahir Altunkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, CHP Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, diğer yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Vali Vekili Altunkaya, tarihte çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetin ilanının 89. yıldönümünün sevinçle kutlandığını bildirdi. İnsanlık tarihinde milletlerin sarsılmaz bir ortak iradeyle kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olunduğunu ifade eden Altunkaya, Cumhuriyet bu anlamda milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Bugünlere sanıldığı gibi kolay gelinmedi. Bu cennet vatan kolay kazanılmadı. Bu anlamda Cumhuriyetin değerini çok iyi anlamak ve bilmek lazım dedi.
     Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla zor günlerin eşiğine gelen milletin var olmak ya da yok olmak gibi bir tercihle karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Altunkaya, yalnızlığı, yoksulluğu, işgali ve acıları yaşayan Türk milletinin, ümidini, azmini ve inancını hiçbir zaman kaybetmeden mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.
     Cumhuriyetin çocuklar ve gençlere daha iyi anlatmak gerektiğine işaret eden Altunkaya, Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar başta Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan tüm şehitleri saygı ve rahmetle anıyorum diye konuştu.
     Kutlamalarda, tören geçişi yapıldı, öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Tören, halk oyunları gösterileriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER