Çocuklar spora ücretsiz taşınacak

Çocuklar spora ücretsiz taşınacak -Balıkesir Belediyesince 34 bin metrekarelik alana kurulan spor kompleksi, 2013 sonunda hizmete girecek -7den 70e her yaşta kişiye spor yapma imkanı sunulacak komplekse çocuklar, belediyenin tahsis


BALIKESİR (A.A) - Seyhan Kırıcı - Balıkesir Belediyesi tarafından 34 bin metrekarelik alana kurulan spor kompleksi, 2013 yılının sonunda hizmete girecek. Çocuklar, ev ve kompleks arasında belediyenin tahsis edeceği araçla ücretsiz taşınacak.
     Belediye Başkanı İsmail Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaya Avni Sağlıkçı Yürüyüş Parkının karşısındaki eski belediye spor tesislerinin bulunduğu alana yaptırdıkları spor kompleksinin inşaatının sürdüğünü söyledi.
     Bu yılın ramazan döneminde temelini attıkları spor kompleksinin, 34 bin metrekarelik alanın üzerine kurulacağını dile getiren Ok, tesislerde 600 kişi kapasiteli spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, açık tenis kortları ve 100 araç kapasiteli açık otoparkın yer alacağını anlattı.
     Açık alanda her türlü sportif faaliyetlerin yapılabileceği, sosyal donatıların bulunduğu ve 7den 70e her yaşta kişinin sağlıklı şekilde spor yapıp, vakit geçireceği bir spor kompleksini kente kazandıracaklarını vurgulayan Ok, inşaatın son derece hızlı ilerlediğini söyledi.
     Kompleksin Balıkesirde büyük bir eksikliği gidereceğini dile getiren Ok, şöyle devam etti:
     Balıkesirde bu şekilde bir spor tesisi bulunmuyor. Yeni yaptırdığımız kompleks, bizlerin spora ve gençlere önem verdiğini gösterir. Eğitimci olma kimliğimizi ortaya koyar. Özellikle yaz aylarında okulların tatile girmesiyle, Türkiyenin en batısında olmasına rağmen denize giremeyen ve yüzme sporundan uzak olan öğrencilerimiz var. Çocuklarımız, evlerinden alınıp spor kompleksine oradan da tekrar evlerine ücretsiz taşınacaklar. Hedefimiz, her yaşta sporu, özellikle çocuklarda sporu artırmak ve sevdirmek. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı spordur.
     Ok, müteahhit firma ile anlaşmalarına göre tesisin 2013 sonunda tamamlanacağını ifade ederek, firma yetkililerinin, son görüşmelerinde, daha erken bitirileceği sözünü verdiğini bildirdi.
     Komplekste geleceğin sporcularının yetişeceğine inandığını vurgulayan Ok, Bunun için bu spor kompleksine çok önem veriyoruz. Belediyecilik demek, ticari faaliyet demek değildir. Bizler insanımızı, baş tacı edeceğiz. Bizler, insanımızı yarının zor şartlarına sağlıklı bir şekilde hazırlamanın yanında geleceğin yıldız sporcularını bu tesislerde keşfedeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çocuklar spora ücretsiz taşınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER