Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Kütahyada törenle kutlandı


KÜTAHYA (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü, Kütahyada törenle kutlandı.
     Kutlamalar, Vali Kenan Çiftçinin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Zafer Meydanında devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa İça ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayan Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, silah arkadaşlarıyla kurup millete emanet ettiği Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi.
     Çiftçi, milletin, kurulmasının ardından yıllar geçse de Cumhuriyeti kördüğüm gibi sevdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Cumhuriyet ve biz, ayrılmaz bir parçanın iki yarısı gibi bir bütünüz. Çünkü biz Cumhuriyetin hangi şartlar altında ve hangi zeminde nelerle mücadele edilerek kazanıldığını çok iyi biliyoruz. Atatürkün muasır medeniyet dediği ve 1923te başlayan yolculuğumuz halen el birliğiyle omuz omuza devam ediyor. Bu Cumhuriyet, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, kadınından erkeğine, çocuğundan yaşlısına, zengininden fakirine el ele vermiş insanların kurduğu bir Cumhuriyettir. Bu Cumhuriyet fıtratımıza en uygun, insanların seçimle başa geldiği ve bizi idare ettiği, bizim karar verdiğimiz rejimdir. İşte bugün de aynı yolda, muasır medeniyet yolunda devam ediyoruz. Şunu biliyoruz ki dünden daha iyi olacağız ve yarın da bugünden daha iyi olacak. İki günümüz eşit değil.
     Daha sonra, öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Cumhuriyet koşusu ve şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Halk oyunu gösterisi ve resmi geçit ile sona eren törene MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Boğa, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök / Deniz Açık
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER