Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bayramiç, Eceabat, Ayvacık ve Bigada tören düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ÇANAKKALE (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla, Bayramiç, Eceabat, Ayvacık ve Bigada tören düzenlendi.
     Atatürk Stadında düzenlenen tören, Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Selçuk Türelik ve Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Kaymakam Yenidoğanın konuşmasının ardından, şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu.
     Saatteki hızı zaman zaman 40 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, tören alanı adeta toz bulutuyla kaplandı.
    
     -Eceabattaki tören-
    
     Eceabatta Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Kaymakam Mehmet Akçay, Garnizon Komutanı Deniz Üsteğmen Adnan Kaya ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Kaymakam Akçay, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün Türk gençliğine, milletine en büyük emaneti olan cumhuriyeti ve tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduklarını söyledi.
     Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sunuldu, Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
    
     -Ayvacıktaki tören-
    
     Ayvacıkta 21 Eylül Stadında düzenlenen törende Kaymakam Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Binbaşı Bora Özalp ile Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, törene katılanlar ile halkın bayramını kutladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Özkan, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, Cumhuriyet, bizim yeniden doğuşumuzdur. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti yeniden dirilmiş, birlik ve beraberliği sağlamıştır dedi.
     Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.
    
     -Bigadaki tören-
    
     Bigada, Cumhuriyetin 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, ilk olarak Kaymakam Fatih Genel, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sadri Boz ile Belediye Başkanı Mehmet Özkan, kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.
     İlyas Bayram Stadında süren programda Kaymakam Genel, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Boz ile Belediye Başkanı Özkan, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Törende Kore Gazisi Rafet Karamürsel, okuduğu Çanakkale Şehitlerine adlı şiirde gözyaşlarına hakim olamadı.
     Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER