Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Niğdedeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde esnaf kortejinde mangal yakılıp et pişirildi, saç ve sakal tıraşı yapıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde esnaf kortejinde mangal yakılıp et pişirildi, saç ve sakal tıraşı yapıldı.
     Kent meydanında düzenlenen törene Vali Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Vali Barut, törendeki konuşmasında, Cumhuriyetin 89. yılını huzur, güven, gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Cumhuriyet rejimine ulaşılması ve bir asra yakındır yaşatılmasının kolay olmadığını belirten Barut, şunları kaydetti:
     Büyük fedakarlıklar yapıldı, acılar çekildi. Sevinçli zamanlarımız oldu, kederli zamanlarımız oldu ama hep bir ve beraber olduk. Hür ve insanca yaşama vesilesi oldu. Cumhuriyetimizin ilanı ve kurulmasında Ulu Önder Atatürk ve onun yakın çalışma arkadaşları, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.
     Öğrencilerin şiir okuduğu programda çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Tören programında yer alan kortej geçişinde ise ilginç görüntüler oluştu. Korteje bayraklarla süsledikleri kamyonla katılan Lokantacılar Odası, mangalda et pişirdi. Berberler ve Kuaförler Odası da kamyon kasasında saç ve sakal tıraşı yaptı.
     Demirciler ve Oto Tamircileri Odası ise kamyon kasasında kaporta boyası yapıp demir dövdü. Manavlar ve Pazarcılar Odası da kamyon kasasına koyduğu sebze ve meyvelerle geçit törenine katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER