Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Ünyedeki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, yaşları 40 ile 60 arasında değişen kişilerin oluşturduğu Ünyenin Dünkü Çocukları grubu, kağnı eşliğinde harp kıyafetleriyle yürüyüş yaptı (Fotoğra


ORDU (A.A) - Ordunun Ünye ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, yaşları 40 ile 60 arasında değişen kişilerin oluşturduğu Ünyenin Dünkü Çocukları grubu, kağnı eşliğinde harp kıyafetleriyle yürüyüş yaptı.
     Cumhuriyet Meydanındaki törene harp kıyafetleriyle kağnı eşliğinde gelen grup üyeleri, tören alanında alkışlarla karşılandı. Aralarında temsili olarak top mermisi ve bebek taşıyan kadınlar ile askerlerin bulunduğu grup üyeleri, tören sonunda da kortej yürüyüşüne katıldı.
     Daha önce çeşitli bayramlarda gerçekleştirdikleri sıra dışı gösterilerle tanınan grup, törende çeşitli yarışmalarla katılımcıları eğlendirdi. Çuval, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışması yapan grup üyelerinden dereceye girenlere çikolata, şeker ve yumurta hediye edildi.
     Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, törendeki konuşmasında, Türk milletinin tarihindeki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 89. yılının kutlandığını söyledi.
     Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini dile getiren Demir, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir, Türk milleti Cumhuriyeti ve demokrasiyi benimsemiştir, sevmiştir. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, herkes birinci sınıf vatandaştır dedi.
     Tören, resmi geçişle sona erdi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER