Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantepte törenlerle kutlandı


GAZİANTEP (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gaziantep ve ilçelerinde törenlerle kulandı.
     İslahiyede Milli Egemenlik Meydanında gerçekleştirilen kutlama programı, Kaymakam Osman Beyazyıldız, Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Metin Alpcan ve Belediye Başkan Vekili Aladdin Öztürkün vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Beyazyıldız, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin uluslar arası camiada önemli bir yere sahip olduğunu ve bölgesindeki gelişmelerde aktif rol alarak iç ve dış tehditleri bertaraf ettiğini söyledi.
     Türkiyenin ileri medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyerek dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Beyazyıldız, şöyle devam etti:
     Yakın gelecekte Avrupanın en büyük ve eğitimli nüfusuna sahip ülkemiz, dostların nezdinde güven, hasımların nezdinde ise tedirginlik yaratmaktadır. Ülkemiz, bu hızla devam ettiğinde 2023de dünyanın ilk 10 büyük ülkesi arasına girecektir.
     Günün önemine ilişkin öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte, halk oyunları gösterileri sunuldu. Düzenlenen turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.
    
     -Nurdağı
    
     Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Orduerinin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, ilçe stadında devam etti.
     Kaymakamı Ordueri, statta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 89. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız bugün, tarihimizin en büyük ve çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetin getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantısında görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır dedi.
     Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin tekvando ve halk oyunları gösterisi sunduğu program, öğrencilerin şiirler okumasının ardından gerçekleştirilen tören geçişi ile sona erdi.
     Törene Cumhuriyet Başsavcısı Ferit Yamer, İlçe Emniyet Amiri Ceyhun Yılmaz, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / İzzet Mazı / Veli Gürgah
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER