Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manavgat ilçesinde de törenlerle kutlandı


ANTALYA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manavgat ilçesinde tören düzenlendi.
     Kaymakamlık binası önünde yapılan törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve diğer yetkililer katıldı.
     Kaymakam Bulgurlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve coşkusu içerisinde olduklarını söyledi. Kaymakam Bulgurlu, Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürkün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini kaydetti.
     Bulgurlu, şöyle konuştu:
     Millet ve devlet olarak 89 yılda ulaştığımız seviye ile gurur duymakla birlikte ülkemizi dünyada hak ettiği konuma yükseltmek için çalışmalarımızı anlayış birliği içerisinde sürdürüyoruz. Tarihimizden ve sahip olduğumuz yüksek değerlerimizden güç alarak Cumhuriyetimizi koruyarak yarınlara elbirliğiyle taşıyacağız. Dünya ile her alanda rekabet eden mutlu insanların yaşadığı güçlü ve müreffeh Türkiyeyi hep birlikte kuracağız. Böyle bir Türkiye varlığımızın teminatı, çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır.
     Törende halk oyunları gösterisi sunuldu. İlköğretim ve liseler arası düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı da konser verdi.
    
     -Sivil toplum kuruluşlarının yürüyüşü olaysız sona erdi-
    
     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşları da Cumhuriyet Yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Yürüyüş, Manavgat 100. Yıl Spor Salonunun önünde başlayarak Manavgat Kaymakamlık binası önünde son buldu. Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaymakamlık bahçesi etrafında önlem aldığı yürüyüşte CHP İlçe Örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çelengi, kaymakamlık bahçe kapısı önüne bırakıldı.
     CHP İlçe Örgütü Başkanı Ahmet Öztürk, Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ve polislere gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER