Çumra MYO, Hollandadaki tarım arazilerini inceleyecek

Çumra MYO, Hollandadaki tarım arazilerini inceleyecek


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulundan (MYO) bir heyet, Tarımsal Sistemlerde Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) ve Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) Uygulamaların Yerinde İncelenmesi Projesi kapsamında Hollandaya gidecek.
     Projenin yürütücülüğünü üstlenen Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Er, yazılı açıklamasında, 15 kişilik proje ekibiyle, Hollandada incelemelerde bulunacaklarını belirtti.
     Özellikle şeker pancarı ve buğday gibi endüstriyel tarım ürünlerinden GPS sistemlerini kullanarak daha kaliteli ve fazla verim almayı amaçladıklarını ifade eden Er, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında yapılan toplantılarda çiftçilerin tarımsal sistemlerde GPS ve GIS uygulamaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gözlemledik. Bu amaçla Hollandadaki tarım arazilerinde incelemelerde bulunulacağız. Proje kapsamında dünyada son zamanlarda her türlü bilim kolunda öne çıkmış GPS ve GIS uygulamalarının tarımsal boyutunu Avrupa Birliği ülkelerinde yerinde incelemek istiyoruz. Ayrıca Orta Anadoluda büyük öneme sahip özellikle tarımsal alanlarda şeker pancarı, buğday gibi endüstriyel bitkileri Avrupa normlarında rekabet edebilecek seviyeye çıkarmayı planlıyoruz.
     Proje ortakları arasında Taşkent Meslek Yüksekokulu, Hadim Meslek Yüksekokulu, Çumra Ziraat Odası, Çumra Sulama Birliği, AB Holding Çumra Şeker Fabrikası ile Harita Kadastro Mühendisleri Odası da bulunuyor.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çumra MYO, Hollandadaki tarım arazilerini inceleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER