Dağıtımını MEDAŞ, satışını MEPAŞ yapacak

Dağıtımını MEDAŞ, satışını MEPAŞ yapacak -MEDAŞ Genel Müdürü Murat: "6,1 milyar kilovat civarındaki elektrik satışını yapmak üzere MEPAŞı kurduk"


KONYA (A.A) - Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Genel Müdürü Muhittin Murat, 6,1 milyar kilovat civarındaki elektrik satışını yapmak üzere MEPAŞı kurduklarını söyledi.
     Murat, Konya Dedeman Otelde düzenlediği basın toplantısında, Konya ile birlikte Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehirde elektrik dağıtım hizmeti veren MEDAŞın, elektrik satış hizmeti için MEPAŞ adında yeni bir şirket kurduğunu belirtti.
     Kurumun, 6 ilde 76 işletme ve 3 bin çalışanıyla 1,7 milyon müşterisine hizmet verdiğini aktaran Murat, 6,1 milyar kilovat civarındaki elektrik satışını yapmak üzere MEPAŞı kurduk dedi.
     MEDAŞın enerji bağlantılarının yapılması, enerji kesme-açma ve yatırım faaliyetlerinden sorumlu olacağını belirten Murat, yeni yönetimde hizmet anlayışı açısından herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.
     Elektrik kesintilerini önlemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Murat, şunları kaydetti:
     "Hatlardaki eskime ve yıpranmaları kontrol ediyoruz. Buna yönelik işletme bakım ve yeni yatırım hizmetlerimiz ciddi manada devam ediyor. İnşallah bu şikayetlerle ilgili konular azalmış olacak. MEDAŞı Türkiyenin en iyi dağıtım şirketi yapmak başlıca hedefimiz olacaktır."
     Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş (MEPAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ise bu ayrıştırmayla birlikte serbest tüketici kapsamındaki tüm müşterilerine, uygun fiyattan elektrik satışı yapabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Dağıtımını MEDAŞ, satışını MEPAŞ yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER