Daha az para vererek daha çok

Daha az para vererek daha çok kitap okuyorlar -Eskişehirde bir kitabevi, vatandaşların satın aldıkları kitapları 4 hafta içinde geri getirmeleri şartıyla kitabın bedelinin yüzde 75ini iade ediyor -İnsancıl Kitabevi Dış İlişkiler So


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehirde bir kitabevi, toplumun daha az para vererek daha çok kitap okuması amacıyla başlattığı kampanyayla, satın aldıkları kitabı 4 hafta içinde geri getirenlere, bedelinin yüzde 75ini iade ediyor.
     İnsancıl Kitabevi Dış İlişkiler Sorumlusu Kaan Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabevinin 15 yıldır Eskişehirde faaliyet gösterdiğini söyledi.
     Kitabevindeki amaçlarının insanların daha az para vererek daha çok kitap okuması olduğunu ifade eden Üstün, şunları kaydetti:
     "Buradan herhangi biri, sınav kitapları haricinde bir kitabı bedelini vererek alıyor. Bu kitabı 4 ay içinde okuyup geri getirdiklerinde, ödediği ücretin yüzde 75ini geri alıyor. Böylelikle 10 liralık bir kitabın 7,5 lirasını iade ediyoruz. Vatandaşımız, 2,5 liraya kitap okumuş oluyor. Öğretmenler, öğrencilere çok sayıda kitap okumalarını önerdiğinde ailelerin bütçeleri zorlanmıyor."
    
     -"Öğrenciler servisle gelip kitap alıyor"-
    
     Üstün, insanların sabah saatlerinde kitabevinin açılmasını beklediğine değinerek, şöyle devam etti:
     Kimi zaman 5-6 kişi iş yerimizin açılmasını bekliyor. Bu bedel iadeleri kimi zaman çocuğun cep harçlığı, kimi zaman da ekmek parası oluyor. Her yaş grubundan ve meslekten insan, kampanyaya ilgi gösteriyor. Kız öğrenciler, erkeklere göre çok daha fazla okuyor. Erkekler de okul ödevleri olursa kitap okuyor. Öğretmenler kampanyamıza destek veriyor. Öğrenciler servisle buraya gelip kitap alıp okula geri dönüyor."
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Daha az para vererek daha çok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER