Dar gelirli ailelerin çocuklarına özel ana

Dar gelirli ailelerin çocuklarına özel ana sınıfı -Erzurumda Okul Öncesi Geleceğin Güvencesi adlı proje kapsamında 76 bin liraya mal olan ana sınıflarında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına modern koşullarda eğitim veriliyor


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Erzurumda Okul Öncesi Geleceğin Güvencesi adlı proje kapsamında yaptırılan ana sınıflarında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına modern koşullarda eğitim veriliyor.
     Palandöken Kaymakamlığı, Sosyal Destek Programı kapsamında hazırladığı projeyle, Maksut Mahallesinde dar gelirli ailelerin çocuklarını eğitime kazandırmak ve okul öncesi eğitimden yararlanmalarını sağlamak amacıyla 76 bin liraya mal olan 3 ana sınıfı yaptırdı.
     Kaymakam Şenol Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede maddi durumu iyi olmadığı için okul öncesi eğitimden yararlanamayan ailelerin çocuklarına yönelik projeler hazırladıklarını söyledi. Mahallede daha önce sağlık ocağı binasında bir ana sınıfını faaliyete geçirdiklerini belirten Esmer, daha sonra bu binanın yetersiz kalması üzerine arayışa girdiklerini ifade etti.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ait eski binada anaokulu standartlarında ana sınıfları oluşturmaya karar verdiklerini anlatan Esmer, kısa sürede projeyi hayata geçirdiklerine dikkati çekerek Yaklaşık 100 kişi kapasiteli 3 sınıfı, mutfağı, oyun alanları, yangın giriş çıkışları ve idari odalarıyla özel anaokullarını aratmayacak kalitede 76 bin lira maliyetle okul öncesi eğitim birimi yaptık dedi.
     Esmer, ilçede okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Sokak ortamında çocuk eğitim alıyor. Ancak bu yaşta çocukları sokaktan kurtaramazsak ileride farklı olumsuzluklarla karşılaşabiliriz. Dar gelirli ailelerin bulunduğu semtlerde okul öncesi eğitimin artırılması her yönüyle büyük önem taşıyor. Çocukların kişisel gelişimlerine, donanımlarına, bilgi gelişimine, sosyal gelişimine katkı sağlamak ve ilköğretim sürecinde arkadaş ilişkilerinin olumlu gelişmesi ancak okul öncesi eğitimle olur. Okul öncesi eğitimler sayesinde özellikle köyden kente göç edenlerin şehre entegre olmaları sağlanabilir. En büyük hedeflerimizinden biri de bu.
     Esmer, ilçedeki okula devamlılık oranının yükselmesi için zaman zaman velilerle görüştüklerini, devamsızlık oranını yüzde 95lere düşürdüklerini söyledi.
     Ana sınıflarında 60 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Esmer, öğrencilerin öğlen yemeklerini karşıladıklarını, bunun 4 aylık maliyetinin 30 bin lira olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Maddi durumu iyi olmayan aileler için yaptığımız özel anaokulu standartlarındaki bu yerin müstakil anaokulu olması için çalışıyoruz. Türkiye şartlarında özel anaokullarını aratmayacak olması bizi gururlandırıyor. Bu okul bizim için bir standart oldu. Anne ve babalar çocuklarını buraya göndermek istiyor. Yayla sezonu tamamen bitince öğrenci sayısı daha da artacak.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Dar gelirli ailelerin çocuklarına özel ana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER