Darendedeki TOKİ sosyal konutları için kura

Darendedeki TOKİ sosyal konutları için kura çekilecek


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçede yapılan 90 dairenin sahiplerinin Ankarada kurayla belirleneceğini bildirdi.
     Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacıderviş Mahallesine 5 blok halinde inşa edilen 65 metrekarelik 90 dairenin bir süre önce tamamlandığını belirtti.
     Dairelere 207 başvuru yapıldığını, şartları tutan 123 kişinin dosyalarının TOKİye gönderildiğini ve kurayla konutların sahiplerinin belirleneceğini kaydeden Aktaş, Darendedeki konutların geçtiğimiz yıl TOKİnin isteğiyle satışa çıkarıldığını, ancak yeterli talep olmayınca durumun TOKİye bildirilerek sosyal konuta dönüştürüldüğünü hatırlattı.
     Aralarında engellilerle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan kişilerin yer aldığı 90 aileye dairelerin verileceğini dile getiren Aktaş, TOKİnin aylık kira öder gibi cüzi taksitlerle vatandaşlara büyük bir kolaylık sunduğunu söyledi. Aktaş, Proje Uygulama Yönergesine göre dönemsel artışlar olmaksızın 45 metrekarelik konutlar için 100 lira sabit taksitle toplamda 27 bin lira, 65 metrekarelik konutlar için 130 lira taksitle toplamda 35 bin 100 lira bedel TOKİ tarafından belirlendi dedi.
     Bu arada, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak sosyal konutların yanında 204 konutluk ikinci etabın inşaat çalışması devam ederken, sosyal konutların hemen yanı başındaki alanda cami, iş yeri ve sosyal donatılar da yapılıyor.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Darendedeki TOKİ sosyal konutları için kura Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER