Darendeye 21 yeni öğretmen atandı

Darendeye 21 yeni öğretmen atandı -Kaymakam Aktaş, yeni atanan öğretmenlerle bir araya geldi


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçeye atanan 21 öğretmenle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
     Darende Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Aktaş, genç öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Eğitimin önemine dikkati çeken Aktaş, Gelişen dünyada büyük bir rekabet var, her geçen gün yeni bir şeyler üretiliyor, bunu yapan insan kaynağıdır. Üretim yapan insanlar iyi yetiştirilerek sahip oldukları kapasiteye ulaşıyor dedi.
     Aktaş, şunları kaydetti:
     Ülkemizin de çok büyük hedefleri var. Dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerimizi almamız için beyin ve gönül gücüyle çalışmak gerekiyor. Eğitim faaliyeti penceresinden bakacak olursak daha kalkınmış, müreffeh bir ülke olmanın yolu sizlerden geçiyor. Bu noktada sizlere düşen bu değişim, gelişim ve heyecanı öğrencilere aşılamaktır. Diğer meslektaşlarınızın tecrübelerini de alarak, bugün yaşadığınız ilk heyecanı üretkenliğe dönüştürüp, öğrencileri iyi yetiştirmelisiniz.
     Öğrencinin üzerindeki etkinin göstergesinin başarı olduğunu kaydeden Aktaş, öğrencilerin hayata bakışı, toplum içerisindeki konumu ve çevresindeki olaylara karşı tutumu, duyarlılığı, geleneksel değerleri kavraması ve birtakım davranışlar edinmesinin tamamen öğretmenlere bağlı olduğunu dile getirdi.
     Aktaş, genç öğretmenlere başarılar diledi.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yay da yeni atanan öğretmenlere ilçedeki eğitim durumuyla ilgili genel bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendeye 21 yeni öğretmen atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER