Darende, Adanada tanıtılıyor

Darende, Adanada tanıtılıyor


ADANA (A.A) - Malatyanın Darende ilçesi, Optimum Outlet Adana AVMde gerçekleştirilen Darende Tanıtım Günleri kapsamında kurulan stantlarda tanıtılıyor.
     Tanıtım etkinliğine Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Yüreğir Kaymakamı Yusuf Subaşı, Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Nazım Turgut ve çok sayıda davetli katıldı.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Darendenin Türkiyenin en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, ilçenin tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen etkinliği de önemsediklerini anlattı.
     Adananın Darendeye çok yabancı olmadığını ifade eden Coş, Darendeden göçüp buraya gelen ve ekmeğini kazanan ama memleketi ve kültürel ilişkilerini hiç kesmeyen doğup büyüdüğü coğrafyayı da her zaman hatırlayan arkadaşlarımız vesilesiyle biz de Darendeyi tanıyoruz dedi.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ise, kaymakamlık bünyesinde yer alan Turizm Tanıtım ve Proje Ofisine büyük önem verdiklerini ve buraya ilçenin tanıtımı için kaynak aktardıklarını bildirdi.
     Darende Tanıtım Günlerinin de bu konudaki çabaların bir ürünü olduğunu dile getiren Aktaş, etkinliğin yapıldığı 7. ilin Adana olduğunu, daha önce başka illerde de tanıtım etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından konuklarla birlikte stantları gezen Vali Coş, Darendenin ünlü Somuncu baba sebil ekmeğinden de tattı.
     Etkinlikte ayrıca, Darendeyi tanıtan sinevizyon gösterimi de yapıldı.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Darende, Adanada tanıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER