Darıcada Akılcı İlaç Kullanımı semineri

Darıcada Akılcı İlaç Kullanımı semineri


KOCAELİ (A.A) - Darıca Farabi Devlet Hastanesince düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı konulu seminerde, yanlış ve gereksiz ilaç tüketimi konusunda bilgi verildi.
     Darıca Farabi Devlet Hastanesi personeli ve vatandaşların katıldığı eğitim seminerinde, eczacı Yunus Emre Çağatay Akılcı İlaç Kullanımı konusunda sunum yaptı.
     Çağatay, kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı, uygun süre ve dozajda, en düşük fiyata ve kolayca sağlayabilecekleri ilaçların verilmesi gerektiğini belirterek, gereksiz ve yanlış ilaç tüketiminin sağlık ve ekonomik sorunlar oluşturduğunu bildirdi.
     Yüksek ilaç harcamalarının sosyal güvenlik kurumlarına ağır bir yük getirdiğini ifade eden Çağatay, Ülkemizde yanlış ilaç kullanımında yüzde 19 ile antibiyotikler ilk sırayı alırken, yüzde 12 ağrı kesiciler, yüzde 11 Romatizma, yüzde 8,6 soğuk algınlığı, yüzde 7,3 Vitamin ilaçlarının takip ettiği görülmektedir. Toplumun akılcı ilaç kullanım bilincini artırmakta, farkındalık oluşturulmasında hekime, sağlık personeline ve eczacıya büyük görev düşmektedir dedi,
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Darıcada Akılcı İlaç Kullanımı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER