Defterdarlık personeline konuşma teknikleri semineri verildi

Defterdarlık personeline konuşma teknikleri semineri verildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Defterdarlığı personeline konuşma teknikleri semineri verildi.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim elemanı Gökhan Bayram, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kamu personelinin konuşmalarını yeterli uzunlukta tutması gerektiğini söyledi.
     Personelin çoğu zaman gerektiğinden uzun ya da kısa konuştuğuna işaret eden Bayram, Gerektiğinde daha kısa konuşmalarda vatandaş kendisine önem verilmediğini düşünüyor. Uzun konuşmalar ise yemeğe su katmak gibi önemini ve özelliğini yitiriyor. Vatandaşla konuşmada benzetmelerden faydalanılmalı. Soyut bir şekilde konuşan kamu görevlisi kendini yorduğu kadar vatandaşı da yoracaktır dedi.
     Bayram, kamu personelinin espri konusunda cömert olmadığını, bunun da vatandaş karşısında sert görünmesine neden olduğunu ifade etti.
     Kamu görevlilerinin seslerine gereken özeni göstermediğini ifade eden Bayram, rakamların bile vurgu neticesinde çok büyük ya da küçük görünebildiğine dikkati çekti.
     Bayram, kamu görevlilerinin gün içinde sürekli vatandaşla konuştuğunu belirterek, sese iyi gelen içeceklerin tüketilmesini önerdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Defterdarlık personeline konuşma teknikleri semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER