Demre ve Kumlucalı pehlivanlar Kırkpınara birlikte

Demre ve Kumlucalı pehlivanlar Kırkpınara birlikte hazırlanıyor


ANTALYA (A.A) - Demre ve Beymelek beldesi ile Kumluca belediyelerinin pehlivanları, Kırkpınar Güreşleri antrenmanlarını birlikte yapıyor.
     Pehlivanlar, Kırkpınar için haftada iki gün çalışma yapıyor. Güreşçilerin antrenörlüğünü 2002 yılı Kırkpınar başpehlivanı Hasan Tuna yürütüyor.
     Başpehlivan Hasan Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ilçede yaklaşık 150 pehlivan bulunduğunu kaydetti. Bu yıl 651incisi düzenlenecek Kırkpınar Güreşlerine iki ilçenin pehlivanlarının ortak çalışmayla hazırlandığına değinen Tuna, şöyle konuştu:
     Haftada iki gün yağlı antrenmanımız var. Bunun bir gününü Kumlucada, bir gününü Demrede yapıyoruz. Diğer günlerdeki kondisyon antrenmanını herkes kendi yapıyor. Bölge güreşçileri olarak Kırkpınara odaklandık. Bir çok dalda daha önceki yıllarda derece yapmış güreşçilerimiz var. Kumlucadan Kadir Tuna, Osman Karataş, Demreden Ali Akkaya, Davut Cansev çeşitli boylarda şampiyonluk ve derece almış güreşçilerimiz. Güreşlerde birbirimize rakibiz. Hedef Kırkpınar olunca birlikte çalışıp, hazırlanıyoruz. Genç arkadaşlarıma ağabeylik, hocalık yapıyorum. Tecrübelerimi onlarla paylaşıyorum. Bölge pehlivanları olarak yapacağımız dereceler ve alacağımız şampiyonluklarla önce Antalyanın, sonra Kumluca ve Demrenin adını duyuracağız.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Demre ve Kumlucalı pehlivanlar Kırkpınara birlikte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER