Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Aktaş: -Savunma sanayisi açısından Çorumun göze çarpan en olumlu yanı, sanayisinin ihracata dayalı olması


ÇORUM (A.A) - Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Savunma sanayisi açısından Çorumun göze çarpan en olumlu yanı sanayisinin ihracata dayalı olması dedi.
     Beraberindeki heyetle Çoruma gelen Aktaş, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda düzenlenen, Çorumun önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen savunma sanayi konulu toplantıya katıldı.
     Burada konuşan Aktaş, kentin gelişmiş sanayisinin savunma sanayisine nasıl katkı sağlayabileceğini araştırmak ve firmalarda incelemelerde bulunmak üzere Çoruma geldiklerini söyledi.
     İncelemenin ardından bir rapor hazırlayacaklarını belirten Aktaş, Savunma sanayisi açısından Çorumun göze çarpan en olumlu yanı sanayisinin ihracata dayalı olması. Savunma Sanayisi Müsteşarlığı, artık yurt içinden firmalarla da çalışıyor. Çok sayıda firma alt yüklenici olarak bizlere katkı sağlıyor dedi.
     Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise kentin makine sanayisinde önemli bir yerde olduğunu, makine sanayicileri olarak savunma sanayisine katkı vermek istediklerini söyledi.
     Çorumun savunma sanayisinden pay alabilmesi için uzun zamandır çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başaranhıncal, Çorumlu sanayiciler olarak yapılacak üründen tereddütleri olmadığını kaydetti.
     Heyetin, toplantının ardından Çorum Organize Sanayi Bölgesindeki firmaları ziyaret edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER