Deneme amaçlı dikildi, gelir kapısı oldu

Deneme amaçlı dikildi, gelir kapısı oldu -Kütahyada 24 yıl önce kıraç alanların yeşillendirilmesi ve orman köylüsüne yeni gelir kaynağı oluşturmak için deneme amaçlı dikilen fıstık çamları ürün vermeye başladı (Fotoğrafl


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde 24 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kıraç alanların yeşillendirilmesi ve orman köylüsüne yeni gelir kaynağı oluşturmak amacıyla dikilen fıstık çamları ürün vermeye başladı.
     Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıyar Deresi mevkisindeki 50 dekarlık alana deneme amaçlı dikilen fıstık çamlarının, meyve vermesinin köylüler tarafından sevinçle karşınladığını söyledi.
     Deneme amaçlı 1988 yılında dikilen fıstık çamlarının bölgeye uyum sağladığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     Geçen yıl Yeniköy beldesinde de 50 hektarlık bozuk orman alanına fıstık çamı diktik. 50 dekarlık bir alana diktiğimiz fıstık çamlarının ürünlerini bu yıl yöre halkı toplayıp çarşıda pazarda yüksek fiyattan satarak aile bütçelerine önemli ölçüde katkı sağlamaya başladı. Bu da bizleri sevindirdi. Fıstık çamı ağacının bölgemize uyum sağladığından Yeniköy beldesinde 500 dönümlük bozuk bir alana yeni çam fıstığı fidanı diktik. 15-20 yıl sonra bölge halkı için iyi bir gelir kaynağı oluşturmak bize gurur veriyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Deneme amaçlı dikildi, gelir kapısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER