Deniz Gezmiş ve arkadaşları Zonguldakta anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Zonguldakta anıldı -Anma sırasında CHPliler ile BEÜ Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup arasında yer tartışması yaşandı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı. CHP Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci Kolektifleri üyesi grup arasında yer tartışması yaşandı.
     Zonguldak Demokrasi Platformunca Madenci Anıtı önünde düzenlenen anma programına sivil toplum kuruluş üyeleri, siyasi parti yöneticileri, BEÜ Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup ve vatandaşlar Deniz Gezmiş ve arkadaşları anmak için toplandı.
     Anma sırasında CHPli üyeler ile üniversite öğrencileri arasında "yer" tartışması çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öğrenciler tepki göstererek kaldırımda beklemeye başladı.
     Her iki gurubun temsilcilerinin görüşmesinin ardından toplanan gruplar arasında yeniden tartışma yaşandı. Tartışmanın tekrar büyümesinin ardından bazı CHPlilerin anma töreninden ayrılmak istemesi üzerine Öğrenci Kolektifleri üyeleri arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede her iki grubu platform üyeleri ayırdı.
     Öğrencilerin ayrılmasının ardından CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, yaptığı konuşmada, 6 Mayısın anma günü olmadığını bir yas günü olduğunu söyledi.
     Açıklamanın ardından CHPlilerin anıtın önünden ayrılmasından sonra Demokrasi Platformu üyeleri ve üniversite öğrencileri Valilik önüne kadar yürüdü.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Deniz Gezmiş ve arkadaşları Zonguldakta anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER