Denizcilik ve Kabotaj Bayramına doğru

Denizcilik ve Kabotaj Bayramına doğru


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, iddialı olarak başladıkları kruvaziyer turizminde söz sahibi bir kent olmaya kararlı olduklarını bildirdi.
     Güzeloğlu, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Kabotaj Kanununun denizcilik sektörünün gelişmesine imkan verdiğini belirtti.
     Cumhuriyetin ilanıyla da yeni bir yapılanmaya giren Türkiyede, söz konusu yasanın denizciliğin gelişmesi için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Güzeloğlu, bugün uluslararası rekabete açık denizcilik sektörünün, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı.
     Köklü bir geçmişi olan denizcilik sektörünün, taşımacılık, ulaşım, imalat ve turizm gibi alanlardaki gelişmesinin sürdüğünü dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Türkiyenin bu anlamda sahip olduğu zengin potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek, dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması hepimizin ortak dileğidir. Biz de, bir deniz ve sahil kenti olarak, bu çabaya Akdenizin en büyük limanı olan Mersin Limanımız, yat limanımız, feribot iskelelerimiz, balıkçı barınaklarımız ve mevcut deniz kuvvetlerimizle potansiyelimizin daha da üstünde katkı koymaktayız. Özellikle de iddialı olarak başladığımız kruvaziyer turizminde söz sahibi bir kent olmaya kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesi ile denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize içten selamlarımı iletiyor, başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER