Denizlerde avlanma yasağının sona ermesi

Denizlerde avlanma yasağının sona ermesi -Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven: Yeni sezonda balıkçılarımızın tebliğ ile getirilen sorumluluk, kısıtlama ve yasaklara uymalarını, bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini


SAMSUN (A.A) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Yeni sezonda balıkçılarımızın tebliğ ile getirilen sorumluluk, kısıtlama ve yasaklara uymalarını, bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz dedi.
     Güven, yaptığı yazılı açıklamada, kuralına uygun avlanan gırgır, trol ve küçük balıkçının her zaman yanında olduklarını söyledi.
     Kaçak balıkçılığa dur denilmesi gerektiğini ifade eden Güven, şunları kaydetti:
     Kaçak avcılık deniz ve denizin dibini etkiliyor, stoklara zarar veriyor. Bütün balıkçılığı etkileyen sistemle balıkçılık yapıyorlar. Bunun için büyük önlemler almamız lazım. 1 Eylül tarihinden itibaren gırgır ağları ile avlanan pelajik balıkların (hamsi, istavrit, sardalya, palamut), 15 Eylül tarihinden itibaren de trol ile avcılığı yapılan dip balıklarının (barbun, mezgit, tekir) avcılığı başlayacak. Yeni tebliğ ile avlanacak balıkların boy uzunluğu kalkan balığı için 40 santimetreden 45 santimetreye, levrek 18 santimetreden 25 santimetreye, sinagrit 20 santimetreden 35 santimetreye çıkarıldı. Yeni sezonda balıkçılarımızın tebliğ ile getirilen sorumluluk, kısıtlama ve yasaklara uymalarını, bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Denizlerde avlanma yasağının sona ermesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER