Denizlide 536 öğrenciye tablet dağıtıldı

Denizlide 536 öğrenciye tablet dağıtıldı


DENİZLİ (A.A) - Fatih Projesi kapsamında Denizlide 536 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Hilmi Özcan Anadolu Lisesindeki dağıtım töreninde konuşan Denizlisi Vali Abdülkadir Demir, Fatih Projesi kapsamında Denizlide 3 pilot okulda 536 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.
     Fatih Projesinin dünyanın gelişmiş ülkelerinin dahi cesaret edemediği bir proje olduğunu savunan Vali Demir, şöyle konuştu:
     Gençlerimizin çağın büyük güçleri ile mücadele edebilecek, rekabet edebilecek çapta yetişmesi lazım. Bu anlamda onların gelecekteki şartlara hazır olabilmesi için bu proje çok önemli. Çağımız artık bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Dolayısıyla çağımıza hazırlıklı olmak için özellikle 9. sınıflardan başlamak üzere tablet bilgisayarların dağıtımına başlandı. Hükümetimiz gerçekten büyük bir fedakarlıkla böyle bir projeye cesaret etti. Şu anda bize düşen yöneticiler olarak, eğitimciler olarak bu işte mesafe almak.
     Dağıtılan tablet ve akıllı tahtaların Denizlinin Babadağ ilçesinden çıkmış bir tekstilci ailenin çocuğuna ait şirket tarafından üretildiğini belirten Demir, Bu aslında Denizlinin bir başarı öyküsüdür. Bu yüzden Denizli olarak hepimize daha fazla sorumluluk düşüyor. Düşünün ki, bu kadar büyük işi başaran insan bu şehirden çıkmış diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve hayırsever işadamı Hilmi Özcan, 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarını dağıttı.
     Vali Demir daha sonra öğrencilerle birlikte coğrafya dersini dinledi.
     Proje kapsamında Denizlide pilot okul seçilen Hilmi Özcan Anadolu lisesinde 250, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilgiler Lisesinde 129, Aydem Fen Lisesinde de 157 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizlide 536 öğrenciye tablet dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER