Denizli Belediye Başkanı Zolan hakkında suç

Denizli Belediye Başkanı Zolan hakkında suç duyurusu


DENİZLİ (A.A) - CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Lütfi Yurtseven, Denizlide bir firmanın imar kanuna aykırı şekilde binada tadilat yapması ve kaldırımı işgal etmesine belediyenin göz yumduğu iddiasıyla Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Yurtseven, yaptığı yazılı açıklamada, Turkuaz Motorlu Araçlar firmasının, Denizli Ankara Asfaltı Zeybekçi durağındaki iş yerinde, imar kanununa aykırı şekilde binada tadilat yaptığını, kamunun kullanımına açık kaldırım üzerinde sabit merdivenler kurduğunu savundu.
     İmar Kanununun açıkça ihlal edildiğini savunan Yurtseven, şunları kaydetti:
     Belediye görevlilerinin normalde bu açık ihlal karşısında tutanak tutarak durumu Cumhuriyet Savcılığına bildirmesi gerekmektedir. Belediye görevlileri bu konudan haberdardır. Olay tarafımdan kamuoyuna açıklanmıştır. Yapıdaki imara aykırı görüntüler yerel basında ve televizyonlarda yayınlanmaktadır. Suçu ihbar etmek zorunda olan Denizli Belediyesi de olaya göz yumarak suça iştirak etmiştir. Bu nedenle Turkuaz Motorlu Taşıtlar Şirketi sorumluları ile Denizli Belediyesi Başkanı hakkında imar kanuna muhalefet suçunu işledikleri gerekçesi ile suç ihbarında bulunuyoruz.
     Denizli Belediyesi kaldırım işgali yapanlara, Denizli Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinin 5. ve 6. maddelerini gerekçe göstererek para cezaları uyguladığına dikkat çeken Yurtseven, savcılığa sunduğu suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:
     Yönetmeliğin yayınlandığı 11.03.2010 tarihinden bugüne binlerce kişiye para cezası kesilmiştir. Kaldırıma araba koyanlar, sehpa koyanlar ya da herhangi bir havluyu kurutmak için asanlar hakkında Denizli Belediyesi görevleri asgari 165 lira para cezası kesmektedirler. Kamu görevlileri bütün yurttaşlara karşı eşit davranmak zorundadır. Denizli Belediye Başkanı ile Turkuaz Motorlu Araçlar Firmasının hissedarlarından milletvekili Nihat Zeybekci, aynı siyasi örgütün içeresindedir. Maalesef Denizli Belediyesi eşitlik ilkesine uygun davranmamaktadır. Denizli Belediyesini yönetenler, açıkça kendi çıkardığı yönetmeliği ihlal etmektedir. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan görevi ihmal suçu işlemektedir. Turkuaz Motorlu Araçlar firmasının yetkilileri ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında imar kanununa aykırı davranışlarında dolayı soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını, ayrıca Denizli Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinin İkinci Bölüm 5/4 ve 6/9 maddelerini açıkça ihlal etmesi nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ederim.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli Belediye Başkanı Zolan hakkında suç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER