Denizli Belediyesinden engellilere destek

Denizli Belediyesinden engellilere destek


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesinin mevsimlik süs bitkisi ihtiyacının bir kısmını zihinsel engellilerin eğitim gördüğü uygulama merkezinden karşılayacağı belirtildi.
     İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, Belediye Başkanı Osman Zolanı makamında ziyaret ederek, mevsimin ilk çiçeklerini Zolana armağan etti.
     Ziyarette konuşan Zolan, başlattıkları Serada Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında 20 engellinin yetiştireceği yıllık ortalama 100 bin çiçeğin Belediye tarafından alınacağını söyledi.
     Engellileri hayatın ve üretimin içinde tutmak istediklerini ifade eden Zolan, şöyle konuştu:
     Daha önce düzenlediğimiz Engelliler Çalışıyor Projesi ile birçok engelli arkadaşımız iş sahibi oldu. Bu proje aynı zamanda Türkiyeye Avrupadan da ödül getirdi. Serada Yeşeren Umutlar Projesi de son derece anlamlı bir proje. Biz bu kardeşlerimizin üretmiş olduğu çiçekleri alacak, parklarımızda, bahçelerimizde insanlarımızla buluşturacak, onların da mutlu olmalarını sağlayacağız.
    
     -Serada Yeşeren Umutlar Projesi-
    
     İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, hayırsever Hacer - Süleyman Özkan çifti tarafından yaptırılan 300 metrekarelik kapalı serada süs bitkileri yetiştiriyor.
     Serada Yeşeren Umutlar Projesi, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Yarışmasında 5 bin 471 proje arasında ödüle layık görülmüştü.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizli Belediyesinden engellilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER